De bekende bloemenmarkt Pak Khlong Talat in Bangkok had vandaag moeten sluiten, maar blijft vermoedelijk langer open. De 1.163 straatverkopers moesten weg omdat de gemeente het trottoir in de stad terug wil geven aan de voetgangers. De verkopers vrezen echter voor hogere markttarieven op de nieuwe locaties.

Lees verder…

Zaterdagavond zijn op het eiland Koh Kut (Trat) twee Franse vrouwen van 28 en 57 jaar verkracht door vijf Cambodjaanse vissers. Twee mannen die probeerde de vrouwen te helpen raakten ernstig gewond. Na eerste hulp op het eiland zijn de slachtoffers naar het ziekenhuis van Muang (Trat) gebracht.

Lees verder…

Bangkok Airways gevestigd in Bangkok heeft een flink aantal interessante aanbiedingen voor binnenlandse en regionale vluchten. Deze boutique maatschappij vliegt vanaf de internationale luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok.

Lees verder…

Woon je beneden de rivieren dan is vliegen vanaf Dusseldorf een prima optie, zeker als je ook nog eens gebruik kan maken van deze aanbieding. Je vliegt in de eerste helft van mei naar Bangkok en dat voor slechts € 418,-

Lees verder…

Visum Thailand: Inkomenseis bij Non-Immigrant type O visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
29 februari 2016

Ik ben van plan om naar Thailand te emigreren. Ben vaker in Thailand geweest maar wil me er nu vestigen. Ik wil met een Non-Immigrant type O visum naar Thailand gaan. En vervolgens een verlenging aanvragen van 1 jaar op basis van mijn leeftijd 50+ (retirement). Na doorspitten van heel veel blogs ben ik er echter nog niet uit.

Lees verder…

Lezersvraag: De actieradius van metertaxi op Suvarnabhumi?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 februari 2016

Onlangs is er een zeer verhelderend artikel gepubliceerd op Thailandblog aangaande de te volgen procedure voor de metertaxi’s op Suvarnabhumi. Wat ik mij afvraag is waarheen zijn deze bereid te rijden? Pattaya/Jomtien en Hua Hin zal wellicht nog wel lukken omdat ze veel kans hebben een klant voor de terugrit te vinden.

Lees verder…

Lezersvraag: Hoe zit het momenteel met de mistralwinden op Koh Samui?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 februari 2016

Wij zouden dolgraag naar Koh Samui gaan volgende week. Men heeft ons echter gezegd dat er op dat moment (maart) veel mistralwinden zijn en een bezoek naar dit prachtig eiland beter op een ander tijdstip te plannen is.

Lees verder…

Thaise monniken in een machtsstrijd gewikkeld

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Boeddhisme
Tags:
28 februari 2016

Nauwelijks is de Makha Bucha dag voorbij of de spanningen bij de boeddhistische clerus laait weer op. Niet gehinderd door de eerste drie fundamentele boeddhistische regels: “Not to do evil, to do good, to purify the mind”.

Lees verder…

De Nederlandse Vereniging in Pattaya organiseert voor leden en niet-leden een excursie naar het prachtige eiland Koh Si Chang aan de kust van Si Racha.

Lees verder…

Ontmoeting met een cobra in het toilet

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
28 februari 2016

Een vrouw in Phuket kreeg de schrik van haar leven toen zij werd geconfronteerd met een twee meter lange cobra, die zijn intrek in haar toilet had genomen.

Lees verder…

Lezersinzending: Gedichten van Rob (3)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
28 februari 2016

In 2012 leerde ik mijn vriendin kennen in de regio van Kanchanaburi. Sinds die tijd ben ik vier keer per jaar naar ginder getrokken. Ik schreef een bundel gedichten over mijn impressies.

Lees verder…

Je kan mensen niet verbieden water te gebruiken, dus meer dan een oproep om tijdens Songkran zuinig met water om te springen kan de Thaise regering niet doen. Premier Prayut is erg bezorgd over de droogte die grote delen van Thailand teisteren, zegt regeringswoordvoerder Sansern. Hij hoopt dat de mensen naar de autoriteiten luisteren en alles wat mogelijk is, zullen doen om te voorkomen dat de situatie verder verslechterd.

Lees verder…

Moeder van levend begraven baby opgespoord

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
28 februari 2016

Het bizarre nieuwsbericht van gisteren heeft een vervolg. De politie heeft de moeder van de leven begraven baby gearresteerd, die heeft toegegeven dat ze baby wilde vermoorden.

Lees verder…

Een delicatesse: sprinkhanen, rupsen en wormen

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , , ,
28 februari 2016

Gebakken sprinkhanen, kakkerlakken, krekels, meelwormen, kevers, rupsen en miereneitjes zijn geliefde culinaire hapjes voor veel Thai.

Lees verder…

Je hebt nog anderhalve dag om te profiteren van het de ‘Vijf Dagen Voordeel’ bij KLM. Vliegtickets naar diverse bestemmingen waaronder Bangkok zijn nu met extra voordeel te boeken. In april, mei en juni boek je al een retourticket v.a. € 549,-

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website