Veldmaarschalk Sarit Thanarat was een dictator die regeerde tussen 1958 en 1963. Hij staat model voor de speciale visie op ‘democratie’, de ‘Thai-Style Democratie’, zoals die nu weer opgeld doet. We zouden het eigenlijk paternalisme moeten noemen.

Lees verder…

Vraag v/d week: Kopen van een condo in Pattaya/Jomtien

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Vraag van de week
Tags: , ,
31 januari 2016

Ik wil een condo kopen, waarvoor ik al een geschikte mogelijkheid voor ogen heb, dat aan mijn eisen voldoet. Bij voorkeur wil ik het op mijn naam kopen en dan een Thais testament laten maken waarin geregeld is, dat na mijn overlijden het appartement op naam van mijn vrouw komt.

Lees verder…

Mannen zijn ook ijdel

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
31 januari 2016

Wie ooit dacht dat enkel en alleen vrouwen ijdel zijn slaat de plank volkomen mis want mannen zijn dat eveneens. Wij kerels gebruiken geen lagen poeder, noch lipstick en in het algemeen houden wij ook wat minder van allerhande geurtjes.

Lees verder…

Meeting van ultralight vliegers in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Activiteiten, Agenda, Thailand tips
Tags:
31 januari 2016

Vandaag vindt er in Pattaya een meeting plaats van hobbyisten, die het leuk vinden om met een ultralight vliegtuigje rond te vliegen.

Lees verder…

Een nieuw bestuur, een nieuw geluid. Het is uiteindelijk gelukt om drie leden van de Nederlandse Vereniging Hua Hin & Cha Am (NVTHC) te vinden die de komende tijd de kar willen trekken.

Lees verder…

Bangkok in top vijf meest bezochte toeristische steden

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags:
31 januari 2016

Bangkok staat met ruim 16 miljoen toeristen op de vierde plaats in de de top vijf van meest bezochte steden ter wereld. Hongkong is met ruim 27 miljoen toeristen in 2014 het vaakst bezocht, zo blijkt uit cijfers van Euromonitor International.

Lees verder…

Etihad uit Abu Dhabi is weer begonnen met een schitterende uitverkoop van tickets naar diverse Aziatische steden waaronder Bangkok. Helemaal omdat het gaat om vluchten in het hoogseizoen en wel in de maand juli. Het moment waarop je bij andere maatschappijen de hoofdprijs betaalt.

Lees verder…

Stijging verkoop vliegtickets naar Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
31 januari 2016

Nederlanders kiezen weer massaal voor het vliegtuig. In de eerste weken van januari steeg de verkoop van vliegtickets met elf procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bangkok laat zelfs een stijging van 21 procent zien.

Lees verder…

Veilig vrijen, ook in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
31 januari 2016

Thailand staat bekend om de laagdrempelige seks. Dat is soms vervelend vanwege de vele vooroordelen, maar ontkennen kan je het natuurlijk niet. Juist vanwege het grote aanbod van (betaalde) diensten door sekswerkers is het van belang voorzichtig te zijn. Soa’s zijn niet alleen vervelend maar kunnen ook ernstige gevolgen hebben.

Lees verder…

‘Land of Smile’ in beeld (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's, Toerisme
Tags: ,
31 januari 2016

Wat kan een toerist verwachten indien men Thailand bezoekt? Deze video met scenes van Bangkok, Chiang Mai, Krabi, Phi Phi, Phuket en Ko-Yao geeft daar een goed beeld van.

Lees verder…

Lezersvraag: Wie weet in Pattaya een beëdigd vertaalbureau?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 januari 2016

Ik wil een aantal belangrijke documenten laten vertalen van het Engels naar het Thais, omdat er geen genoegen wordt genomen met de Engelse vertalingen.

Lees verder…

Lezersvraag: Komt Archa bier uit dezelfde brouwerij als Chang?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 januari 2016

In het verleden dronk ik altijd Chang bier, maar sinds ze de receptuur ‘vernieuwd’ hebben ben ik overgestapt op Archa bier. Nergens op het etiket van dit bier staat de brouwer vermeld, maar de vorm van het etiket is geheel en al gelijk aan dat van het etiket van Chang bier, zelfs het kleine halfronde uitsparinkje onderin is gelijkvormig.

Lees verder…

’s Avonds zijn de vele vuurvliegjes een romantisch gezicht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
30 januari 2016

Egon Wout kwam met een slangenfobie naar Thailand, maar die is voorbij sinds hij in zijn tuin twaalf verschillende soorten heeft gezien. Behalve slangen leven er nog veel meer dieren. Egon vertelt.

Lees verder…

Nieuw Visum Dossier

Door Ronny LatYa
Geplaatst in Dossier, Visum Thailand, Visumvraag
Tags:
29 januari 2016

Vandaag publiceren wij een up-to-date ‘Dossier Visum Thailand’ aangepast aan de huidige wetgeving.

Lees verder…

Ziek worden van Zika in Thailand?

Door Hans Bos
Geplaatst in Gezondheid, Zika
Tags: ,
29 januari 2016

De aandacht van de wereld is voor wat betreft Zika, een door muggen overgebrachte virusziekte, louter gevestigd op Zuid-Amerika, met Brazilië als belangrijkste land. De mug, Aedes Aegypti en zijn zusje, de tijgermug, zijn de hoofdrolspelers in de 21 (Zuid)Amerikaanse landen waar het beestje voorkomt. Volgens de World Health Organisation WHO bestaat de kans van een pandemie.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website