De zeven gevaarlijke dagen rondom de nieuwjaarsvakantie zijn beter begonnen dan vorig jaar. Mogelijk hebben de strengere maatregelen van de overheid effect.

Lees verder…

Gisteren zijn de KLM Werelddeal weken van start gegaan. Tot en met 22 januari kunnen vliegtickets met korting worden geboekt. In totaal zijn meer dan honderd bestemmingen afgeprijsd, waaronder Bangkok. Een ticket boek je al v.a. € 537,-

Lees verder…

Nieuw Mövenpick hotel in Jomtien geopend

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
31 december 2015

In Jomtien is deze maand een nieuw hotel geopende van de Zwitserse hotelketen Mövenpick Hotels & Resorts met de naam Mövenpick Siam Hotel Pattaya.

Lees verder…

Top 10 meest populaire Thaise bijnamen

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
31 december 2015

De meeste Thai krijgen een bijnaam vlak na de geboorte. Meestal wordt deze naam ook gebruikt in het dagelijkse leven.

Lees verder…

Qatar Airways, die ook voordelige vliegtickets naar Bangkok aanbiedt, gaat de capaciteit op Schiphol verhogen door vanaf 27 maart 2016 een Boeing 777-300ER in te zetten. Nu vliegt Qatar met een Boeing 787-8 naar Nederland.

Lees verder…

Lezersvraag: Moeder koopt huis op naam van mijn Thaise vriendin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 december 2015

Een klein half jaar voordat ik ga emigreren naar Thailand sta ik wat huiverachtig tegenover iets wat mijn vriendin me vertelde. Haar moeder zou wat verder in de straat een ander huisje kopen. Maar het zou wel op naam van mijn vriendin komen. Zo hebben alle drie de kinderen nu een huisje in dezelfde straat. Op zich ok.

Lees verder…

In deze video zie je een vrij nieuwe drijvende markt in Bangkok: de Kwan-Riam Floating Market. Deze markt ligt tussen Soi Saereethai 60 en Soi Ramkhamhaeng 187.

Lees verder…

Lezersvraag: Mijn Thaise dochter naar Belgie, er ontbreekt een bewijsstuk

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 december 2015

Ik heb een dochter in Thailand met een Thaise moeder waar ik 5 jaar mee samengewoond heb. Mijn dochter is nu reeds 14 jaar en ik ben sedert enkele jaren gehuwd met een Thaise, die niet de moeder is van mijn dochter. Door omstandigheden wil ik mijn dochter mee naar België nemen, tot daar geen probleem, de moeder heeft afstand gedaan van de dochter en alle documenten zijn in orde op 1 na.

Lees verder…

Phuket krijgt er weer een nieuw hotel bij. Starwood Hotels & Resorts Worldwide opent in januari 2019 de Sheraton Phuket Grand Bay Resort. Het nieuwe hotel krijgt 200 kamers.

Lees verder…

Thailand visum: Van Bangkok naar Vietnam en terug nar Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 december 2015

Volgend jaar gaan we naar Thailand, blijven een paar dagen in Bangkok, gaan dan naar Vietnam en komen na 3 weken terug naar Thailand. Nu heb ik al de vluchten al geboekt.

Lees verder…

Geestrijke wijn en geestelijk leven

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: ,
30 december 2015

Joseph ziet een vreemd soort hoge tempel. Toch maar even een kijkje nemen. Bij het complex staat een wegwijzer die de looprichting aangeeft naar de Vihara Phra Sri Ariya Mattrai, de Sala Somdet Phra Srinagarinda Boromarajajonani en de allergrootste van de drie: de Bodhgaya. Voor ons westerlingen nogal weinig zeggende omschrijvingen, maar wie weet wat we allemaal te zien krijgen.

Lees verder…

Perb Mue of het eten met de vingers werd ook in Thailand lang beschouwd als een schending van tafelmanieren maar in het restaurant Ruan Mallika wordt u actief aangemoedigd om je vingers te gebruiken.

Lees verder…

Lezersvraag: Waar in Phuket kan je prima snorkelen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 december 2015

Binnenkort bezoeken wij Phuket en zijn zeer benieuwd welke plekken/locaties de moeite waard zijn om te gaan snorkelen?

Lees verder…

Ik zou graag willen weten welke mogelijkheden er zijn om je huis te beveiligen in Thailand? Veelal zie ik zeer fraaie en imposante hekwerken die de toegang tot een huis blokkeren maar mijn vraag gaat meer uit naar degelijk hang en sluitwerk voor deuren en ramen.

Lees verder…

Bar fine in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags:
29 december 2015

Vlak voor de Kerst stond er een artikel in de Bangkok Post, waarin ik las dat de politie in Bangkok als geste naar het publiek de “traffic fine” (verkeersboete) tot aan het eind van het jaar zou verlagen naar slechts 100 Baht. Een wakkere lezer van een Engelstalig forum maakte daarop de snedige opmerking, dat dan de “bar fines” ook wel omlaag zouden kunnen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website