Leven in Thailand: Geland op een tropisch eiland (deel 4)

Door Els van Wijlen
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
30 november 2015

Els van Wijlen woont al meer dan 30 jaar samen met haar man ‘de Kuuk’ in een klein dorpje in Brabant. In 2006 bezochten ze Thailand voor het eerst. Als het even kan, gaan ze er twee keer per jaar op vakantie. Hun favoriete eiland is Koh Phangan, dat voelt als thuiskomen.

Lees verder…

Het Department of Land Transport heeft sinds 24 maart van dit jaar 1.283 taxichauffeurs in Bangkok een boete gegeven wegens het overtreden van de regels.

Lees verder…

Na ruim twee jaar bouwen, programmeren en testen, start KLM maandag 30 november met de eerste tests met ‘robot Spencer’ op Schiphol.

Lees verder…

Recentelijk verscheen er een posting op Thailandblog over ouderloze kinderen (21 procent) in Thailand, die verzorgd worden door hun grootouders. Een ander probleem zijn mensenhandelaren die dorpen op het platteland bezoeken om kinderen te ronselen, meestal komen deze in de prostitutie terecht.

Lees verder…

Thailand visum: Hoe zit het met formulier TM30?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 november 2015

Van een vriend hoorde ik dat hij bij Immigration Chiang Mai was geconfronteerd met een nieuw fenomeen, althans nieuw voor mij. Het blijkt dat alle buitenlanders zich via formulier TM30 moeten laten registreren. Dit schijnt te moeten gebeuren bij Immigration, of zoals het boven het formulier staat, bij een plaatselijk politiebureau. Het strookje onderlangs formulier TM30 wordt ingevuld, gestempeld, afgeknipt en in je paspoort geniet. De procedure is gratis.

Lees verder…

Lezersvraag: Wie weet er een chiropractor in Isaan?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 november 2015

Ik ben op zoek naar een chiropractor in de Isan. Al maanden loop ik met duizeligheid rond. Daarvoor ben ik al onderzocht door twee cardiologen, 4 neurologen, 1 neurochirurg, drie KNO-artsen. En dat is heus niet overdreven!

Lees verder…

Lezersvraag: Wat is er aan de hand met de wisselkoers?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 november 2015

Waarom schommelt de wisselkoers de laatste tijd zo sterk? Is de Baht sterker aan het worden of is de euro zwakker? Een tijdje terug stond de baht nog op 40. Nu weer 37.

Lees verder…

Het bedrijf Bell Travel Service, die ook een route onderhoud tussen Suvarnabhumi en Pattaya, komt per 1 december met een rechtstreekse busverbinding tussen Hua Hin en Pattaya en vice versa.

Lees verder…

Met de 5-daagse Global Sale van Qatar Airways kan je tot 40% besparen op de tarieven voor een vliegticket. Zo vlieg je al retour van Amsterdam naar Bangkok voor 415 euro!

Lees verder…

De Major Cineplex Group opent volgend jaar honderd nieuwe bioscopen in Thailand. Het gaat om een investering van 1,2 miljard baht.

Lees verder…

Thai AirAsia heeft afgelopen vrijdag vier nieuwe routes vanaf luchthaven U-tapao aan het netwerk toegevoegd, een record in de geschiedenis van de Thaise luchtvaart.

Lees verder…

Lezersvraag: Wie weet een net hotel in de buurt van Nana in Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 november 2015

Ik zoek een goed hotel met ontbijtmogelijkheden en parkeerplaats voor mijn auto in de buurt bij Nana. Het Nana hotel valt af want dat is oude troep, vooral de kamers.

Lees verder…

Shoppen en eten: kan dat tegelijk? Ja, dat kan. Guru, de vrijdagbijlage van Bangkok Post, belicht 12 winkelcafés in Bangkok, een combinatie van (eet)café en winkel.

Lees verder…

Lezersvraag: Zijn er antislip badkamertegels te krijgen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 november 2015

Ik lees vaak op diverse fora dat farang zich bezeren of zelfs soms in het ziekenhuis belanden of zelfs overlijden na een val in de badkamer doordat ze uitglijden.

Lees verder…

Wie naar Thailand op vakantie gaat, kan er maar beter voor zorgen dat hij of zij ook een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluit. Wie denkt dat de kosten voor medische zorg in het ‘Land van de Glimlach’ laag zijn, komt bedrogen uit.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website