Normaal vraag ik mijn visum altijd per aangetekende brief aan en verstuur mijn paspoort ook aangetekend. Het opsturen vanaf huis is volgens het consulaat niet meer mogelijk ivm nieuwe regelgeving van de Thaise overheid.

Lees verder…

Verhuizen op z’n Thais (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
30 juni 2014

Verhuizen is altijd een vervelende klus, maar met een beetje hulp van anderen wordt het al gemakkelijker zo blijkt uit deze video.

Lees verder…

Ik lees op internet dat de ‘Health Card for foreigners’ niet meer aan farangs worden uitgereikt per maart 2014 en dat huidige bezitters van een dergelijke Card niet meer verzekerd zijn en hun 2200 baht kunnen terugkrijgen. Klopt dat?

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 30 juni 2014

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
30 juni 2014

Vandaag in Nieuws uit Thailand:

• Zuid-Thailand heeft last van bosbranden op Sumatra
• Vissers ontkennen ‘slavernij leugens’
• Highways Dept pleit voor Isaan snelweg

Lees verder…

Gaat u er even voor zitten? 144 geweren en machinegeweren, 258 jachtgeweren, 2.490 handwapens, 50.000 munitiepatronen, 166 M79 granaten, 426 kogelvrije vesten en RPG-, M79- en granaatwerpers. Indrukwekkend niet? Het wapentuig is de afgelopen maand door het leger in beslag genomen.

Lees verder…

Lezersvraag: Bezichtigingen en stadstour in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 juni 2014

Wij willen in Bangkok wat bezichtigen en een stadstour maken, daar heb ik wat vragen over.

Lees verder…

Op 19 en 20 juli 2014 organiseert de Koninklijke Thaise Ambassade in Den Haag in samenwerking met de Thaise gemeenschap in Nederland het “Thailand Grand Festival 2014”.

Lees verder…

Ik heb een vraag over een vreemde begraafplaats op de route vanaf Chiang Mai richting Mae Hong Son. Deze ligt juist voor Tak direct langs de route. Niemand kan mij er tot nu toe een antwoord op geven.

Lees verder…

Birmezen in Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 juni 2014

Vanuit de buurlanden in Thailand trekken duizenden Aziaten de grens over om werk te vinden in Thailand. Een grote groep komt uit Birma en zij verblijven illegaal op Thais grondgebied. In 2013 verscheen deze documentaire over een man uit Birma met de naam Jet. Hij werkt 20 uur per dag in een “Tom Luead Moo” shop.

Lees verder…

Jakrapob Penkair, de voortvluchtige ex-minister die beschuldigd is van majesteitsschennis, daagt de junta uit met bewijs te komen dat hij iets te maken heeft met de wapens die gevonden zijn. De beschuldiging is fictie, zegt hij vanuit een onbekende verblijfplaats.

Lees verder…

Lezersvraag: Kan ik medicijnen apart meenemen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juni 2014

Ik hoorde gisterenavond van iemand dat je medicijnen niet hoef mee te wegen met je bagage. Ik vertrek dinsdag en heb voor 8 maanden medicatie 6 verschillende dus flink pak.

Lees verder…

Lezersvraag: Wanneer wordt dit jaar Loi Krathong gehouden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juni 2014

Wanneer wordt dit jaar (2014) Loi Krathong in Bangkok gehouden? Op donderdag 6 of op vrijdag 7 november?

Lees verder…

Nog steeds te boeken de Open jaw deal bij Etihad. Van Amsterdam via Abu Dhabi naar Bangkok en terug via Düsseldorf) en dat voor slechts € 405,- Het ticket is een jaar geldig dus ook geschikt voor overwinteraars.

Lees verder…

Vandaag in Nieuws uit Thailand:

• Garnalenexporteur CPF heeft weinig last van boycot
• Junta jaagt op oud-minister in buitenland
• Nieuwe brigades gaan illegale houtkap te lijf

Lees verder…

De politie van Pattaya had de maandag gearresteerde Russische maffiabaas Alexander Matusov al in december 2012 kunnen arresteren toen hij aangifte deed van de beroving door een transgender prostituee. Ze verzuimde de ‘most-wanted’ lijst van Interpol te raadplegen, waar Matusov sinds 2009 op stond.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website