De Nederlandse ambassade in Bangkok geeft op basis van de meest gestelde vragen in dit bericht de volgende informatie over de situatie in Thailand

Lees verder…

In Bangkok zijn twee jongens (uit Iran en de VS) om het leven gekomen door elektrocutie. De jongens, beide 16 jaar oud waren gaan zwemmen bij Charmant Resident op Soi Sukhumvit 22 in Bangkok in het zwembad op de negende etage.

Lees verder…

De Junta in Thailand treedt stevig op tegen anti-coup demonstranten. Daarbij wordt er geen onderscheidt gemaakt tussen Thai of buitenlanders. Een reden voor de Nederlandse ambassade in Bangkok om nog eens te waarschuwen om voorzichtig te zijn, ook op sociale media, met anti-coup uitspraken.

Lees verder…

Verschillende roodhemden uit de harde kern zijn gezwicht voor het verzoek van het leger om te stoppen met politieke activiteiten. Maar ze betwijfelen of het het leger gaat lukken om een eind te maken aan de ‘colour-coded’ politiek.

Lees verder…

Ingezonden: Verontrustend nieuws over Koh Lanta

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
31 mei 2014

Mijn Nederlandse zus en haar man wonen op het eiland Koh Lanta. Ieder jaar gaan we bij hun op bezoek en genieten ontzettend! Dit jaar is er alleen verontrustend nieuws. Ze willen in Krabi een kolencentrale gaan bouwen, daardoor zou dit prachtige gebied verloren kunnen gaan

Lees verder…

Lezersvraag: Visarun via Kanchanaburi vanuit Hua Hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 mei 2014

Wij, mijn vriendin en ik, willen een VISA-RUN maken via Kanchanaburi, vanuit Hua-Hin. Wie kan ons daar info over geven?

Lees verder…

Het Ratchaprasong plein in Bangkok is voor het tweede achtereenvolgende jaar het toneel van Living Arts Festival waar het winkelend publiek en toeristen kunnen genieten van 3D en 4D straatkunst van kunstenaars uit de hele wereld.

Lees verder…

Legerleider Prayuth hield gisteren zijn eerste openbare toespraak sinds het leger de macht heeft overgenomen. Zijn meest opmerkelijk uitspraak was dat er pas op zijn vroegst na 15 maanden nieuwe verkiezingen te verwachten zijn.

Lees verder…

Volgend jaar moet ik mijn paspoort verlengen in Nederland. Echter in mijn ‘oude’ paspoort zit dan mijn retirement visa en mijn re-entry permit.

Lees verder…

De uitdrukking luidt: Een foto zegt meer dan duizend woorden. In deze posting vier foto’s van de gebeurtenissen van vrijdag.

Lees verder…

Ik loop al een tijdje rond met de gedachte om in Thailand te gaan wonen, wat mij echter tegenstaat zijn de Visa en Meldingsregels in Thailand.

Lees verder…

Suporn Atthawong, die eerder beloofde een strijdmacht van 200.000 krijgers te zullen vormen om tegen de protestbeweging te vechten, trekt zich terug uit de politiek. Hij zegt weer ‘een gewoon leven’ te willen leiden en goed te willen zorgen voor zijn moeder en familie.

Lees verder…

De Europese Unie heeft Thailand gewaarschuwd dat ‘een snelle en geloofwaardige routekaart naar herstel van het constitutioneel bestuur en verkiezingen bepalend zijn voor de voortgaande steun van de EU’.

Lees verder…

Lezersvraag: Van Chiang Mai naar Hua Hin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 mei 2014

In augustus ga ik met mijn vriendin vanuit Chiang Mai naar Hua Hin. We vliegen met Lion Air naar Don Mueang. Liefst wil ik dan met de airport bus naar Hua Hin. Deze vertrekt echter van Suvarnabhumi.

Lees verder…

Het Thaise leger wil meer grip op internet en sociale media. Deze kanalen worden namelijk ook gebruikt om tegen de staatsgreep te protesteren en om demonstraties te organiseren.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website