De redactie van Thailandblog krijgt de laatste tijd per e-mail veel vragen over vliegticketaanbiedingen op de website. Om het een en ander te verduidelijken, geven wij uitleg in de vorm van vraag en antwoord.

Lees verder…

Lezersvraag: Wat kost een minivan naar Koh Chang?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 april 2014

Ik vroeg mij af wat een normale prijs is voor de doorreis naar Koh Chang per minivan? (taxi is niet mogelijk ivm aantal mensen en tassen).

Lees verder…

Maria’s Dagboek (deel 17)

Door Maria Berg
Geplaatst in Dagboek, Leven in Thailand, Maria Berg
Tags: ,
30 april 2014

Maria Berg (72) wordt door haar familie een ADHD-bejaarde genoemd. Ze deed die titel alle eer aan tijdens een korte vakantie in Nederland. Inmiddels is ze weer terug. ‘Het is net of ik niet ben weg geweest.’

Lees verder…

Vandaag in Nieuws uit Thailand:

• Dodelijke val politiekadetten te wijten aan slordige reparatie
• Minister wil minder soldaten in Bangkok
• Bouwvakkers grijpen steeds vaker naar de fles

Lees verder…

De National Anti-Corruption Commission (NACC) is begonnen politici aan de schandpaal te nagelen, die vorig jaar het voorstel tot wijziging van de Senaat hebben gesteund. Ze lopen het risico vijf jaar met hun politieke duimen te moeten draaien.

Lees verder…

Lezersvraag: Waar in Thailand kan ik mijn visum verlengen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 april 2014

Kan ik mijn visum verlengen in Thailand, en kan dat alleen op de ambassade in Bangkok of kan ik dat ook aanvragen bij de emigratie dienst?

Lees verder…

Op sociale media in Thailand gaat een video rond van een ruzie tussen een man en vrouw die er nogal schokkend uitziet.

Lees verder…

Verkeersboetes in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , ,
30 april 2014

Voor de liefhebbers van getallen is hier een overzicht wat men kan verwachten bij verkeersovertredingen in Pattaya. Of dit landelijk is of zelfs ter plekke “geregeld” kan worden, vermeldt het overzicht niet. Een datum was tevens niet te ontdekken.

Lees verder…

Ik lees hier op Thailandblog goede verhalen over vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten bijvoorbeeld Emirates, Etihad of Quatar die naar Bangkok vliegen. Maar… omdat deze maatschappijen uit moslimlanden komen wordt er dan wel alcohol geschonken aan boord?

Lees verder…

De bekende luchtvaartmaatschappij Emirates start na de zomer met vluchten vanaf Brussels Airport.

Lees verder…

Oproep: Droomvrouw in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Oproepen
Tags:
29 april 2014

Ben- of ken jij iemand die na zijn reis in Thailand tot over zijn oren verliefd is geworden op een Thaise ladyboy en zijn jullie nu samen als stel hartstikke gelukkig? Wij zouden dan graag een kijkje willen nemen in jullie leven.

Lees verder…

Dick vraagt zich hardop af of zijn gedrag in de ogen van een Thai misschien onbeleefd, horkerig of lomp is. Maar hij redeneert: Ik ben geen Thai, ik ben een buitenlander met eigen beleefdheidsvormen. Ben jij het hier mee eens of niet? Discussieer mee met de stelling v/d week.

Lees verder…

Vandaag in Nieuws uit Thailand:

• Weer brand op vuilstort; plan voor verplichte afvalscheiding
• Auto ramt politiepost; drie doden, drie gewonden
• Meteo voorspelt zwaar weer in grote delen van Thailand

Lees verder…

Een jonge Nederlandse vrouw, die voor de Verenigde Naties werkte, is maandagochtend met diverse steekwonden aangetroffen in haar huis in Phnom Penh (hoofdstad van Cambodja).

Lees verder…

Een verrassend geluid: premier Yingluck roept alle politieke partijen op het initiatief van partijleider Abhisit te steunen, die probeert de politieke impasse te doorbreken. Ook degenen die sceptisch reageren op het initiatief van haar politieke tegenstander, vraagt ze hem steun te geven.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website