Absoluut. Een overduidelijk JA. NEE.

Door Monique Rijnsdorp
Geplaatst in Expats en pensionado, Opinie
Tags:
30 november 2013

Monique Rijnsdorp (51) bivakkeert sinds een aantal jaren een steeds groter deel van het jaar in Thailand. Op verzoek van Thailandblog las zij het onderzoek van HSBC naar expats en voorzag het van eigen commentaar.

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 30 november 2013

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
30 november 2013

Vandaag in Nieuws uit Thailand:

• International Motor Expo verwacht ‘indrukwekkende’ verkoopcijfers
• Oproep: Neem kinderen niet mee naar rally’s
• Hoorzitting over aanleg waterweg in Kanchanaburi afgebroken

Lees verder…

Duizenden anti-regerings demonstranten zijn naar het hoofdkantoor van de twee belangrijkste telecommunicatiebedrijven in Thailand opgerukt in een poging om de regering verder onder druk te zetten.

Lees verder…

De kracht van de Thaise baht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Opinie
Tags: , ,
30 november 2013

Zes jaar geleden heeft mijn zoon voor het gymnasium een werkstuk gemaakt over de kracht van de US$. Als u nu dit werkstuk zou lezen staat u versteld hoeveel er allemaal van is uitgekomen. Daarom nu een filosofisch artikel over “de kracht van de Thaise baht” , hetgeen waarschijnlijk tot veel discussie zal leiden.

Lees verder…

In deze video zie je onze ambassadeur Joan Boer die wat vertelt over de historische banden tussen Nederland en Thailand. Dit naar aanleiding van het bezoek van de “Biggles Big Band” aan Bangkok. In 2013 gaven zij 8 concerten in Thailand. Tijdens een ontmoeting op de Nederlandse ambassade in Bangkok vertellen zij wat over hun jaarlijkse tournee in Thailand.

Lees verder…

Zondag staat het te gebeuren: de ‘totale machtsovername’ en het begin van de ‘volksrevolutie’. ‘Het is tijd voor echte actie’, zegt actieleider Suthep Thaugsuban.

Lees verder…

Een leuke stunt van AirAisa, tijdens de Big Sale kan je vliegen naar bestemmingen in Thailand voor 0 baht. Het enige wat je moet betalen zijn kosten en belastingen wat neer komt op 100 baht (€ 2,30) voor een enkele reis naar Phitsanulok, Udon Thani of Ubon Ratchathani.

Lees verder…

Hoe voorkom je een jetlag: tips van reizigers

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
29 november 2013

Heb jij er ook wel eens last van als je naar Thailand vliegt of terug naar Nederland? Een jetlag. Maar hoe gaan andere reizigers daar mee om? Een recent onderzoek van Skyscanner onthult de populairste anti-jetlag technieken die worden gebruikt door Nederlandse reizigers.

Lees verder…

Lezersvraag: Is er in Nederland werk voor mijn Thaise vriendin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 november 2013

Mijn Thaise vriendin spreekt wel Engels maar geen Nederlands. Is er in Nederland werk voor haar? Bijvoorbeeld via een uitzendbureau?

Lees verder…

De spanningen in de hoofdstad van Thailand lijken verder op te lopen. Vandaag drongen demonstranten een militair complex binnen. Desondanks geven de strijdende partijen geen krimp.

Lees verder…

Vandaag in Nieuws uit Thailand:

• Schermutselingen tussen roodhemden en demonstranten
• MPC verlaagt rente met 0,25 procentpunt
• Thailand praat met de ‘verkeerde’ opstandelingen

Lees verder…

Lezersvraag: Films en/of bezigheden voor Thaise vriendin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 november 2013

Een Thaise vriendin van mij (vriend zijn vrouw) is nu vast in België. Maar ze weet niet goed wat te doen tot ze naar school gaat.

Lees verder…

Premier Yingluck is bereid met de demonstranten te onderhandelen, maar actieleider Suthep Thaugsuban is onverzettelijk. ‘We praten niet. Ons enige doel is dat er een einde komt aan het “Thaksin regime” in Thailand.’

Lees verder…

Een jungletocht in het Noordwesten van Thailand (video)

Door Willem Elferink
Geplaatst in Thailand video's
Tags: ,
29 november 2013

In deze video van onze trouwe lezer Willem Elferink zie je een een bezoek aan een christendorpje (katholiek) in het uiterste noord-westen van Thailand met daaropvolgend een jungletocht. De begeleiders laten ons zien hoe je met bamboo en bamboobladeren vrij snel een accommodatie (tafel, zitplaats, eetgerei en slaapgelegenheid) kan maken.

Lees verder…

Lezersvraag: Wat kost een boot huren in Damnoen Saduak?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 november 2013

Wat kost een boot huren in Damnoen Saduak bij de Floating Market en hoe gaat dat en voor hoe lang is de boot trip?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website