Nieuws uit Thailand, het dagelijks overzicht van het belangrijkste nieuws uit Thailand, wordt enkele weken onderbroken omdat redacteur Dick van der Lugt met vakantie naar Nederland gaat. Maar belangrijke nieuwsitems blijven gemeld worden op Thailandblog.

Lees verder…

Ik heb een retirement visum wat geldig is voor een jaar tot 14-01-2014. Op dit moment verblijf ik in Nederland en vertrek weer op 26-08-2013 naar Thailand. Moet ik mij melden bij imigration 3 maanden na vertrek of binnen een maand?

Lees verder…

Benefiet voor kinderen verongelukte Thaise

Door Redactie
Geplaatst in Goede doelen
30 april 2013

Bruno Vijverman en enkele andere Haaltertnaars (België)organiseerden een benefiethappening waarvan de opbrengst naar twee kinderen in Thailand gaat.

Lees verder…

Foto v/d week: Thais muziekengeltje

Door Redactie
Geplaatst in Foto van de week
30 april 2013

Ingezonden door Freddy uit België

Lees verder…

Vandaag onder andere in Nieuws uit Thailand:

• Onderzoek wijst uit: Ingestorte brug was onvakkundig gerepareerd
• Yingluck verdedigt broer Thaksin en roodhemdprotesten
• Tweede vredesgesprek: BRN moet geweld in Zuiden beteugelen

Lees verder…

Gisteren liep de spanning verder op rond het Constitutionele Hof. Yingluck hield een ongemeen vlammend betoog, er was een tegendemonstratie en er waren schermutselingen.

Lees verder…

De tijd verglijdt

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags:
29 april 2013

Menigmaal heb ik dit jaar tijdens mijn verblijf in Hua Hin moeten denken aan het lied van Peter Koelewijn ‘Je wordt ouder papa’.

Lees verder…

Wij hebben de vorige keer in Bangkok onze voeten laten masseren voor een uur. Dat was heerlijk. Nu willen wij weer naar een massage voor een Thaise massage. Waar moeten wij op letten om te weten of het goed en betrouwbaar is?

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 29 april 2013

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
29 april 2013

Vandaag onder andere in Nieuws uit Thailand:

• Doek valt voor buitenbioscopen; analoge films verdwijnen
• Peiling: Preah Vihear-zaak houdt bevolking bezig
• Witte olifant nog steeds niet gevonden in nationaal park

Lees verder…

Zeker vijf mensen waaronder twee kinderen van 10 en 14 jaar, zijn in de Thaise provincie Ayutthaya omgekomen toen een hangbrug instortte. Minstens 45 personen raakten ernstig gewond

Lees verder…

Vandaag vindt het tweede vredesgesprek tussen Thailand en rebellengroep BRN in Kuala Lumpur plaats. Een videoclip met vijf eisen is slecht gevallen bij Thailand. Wanneer de BRN aan haar eisen vasthoudt, stagneert het vredesinitiatief.

Lees verder…

Corruptie in Thailand: eerst begrijpen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
28 april 2013

Chris de Boer is niet goed wijs, vinden zijn studenten. Hij betaalt altijd netjes zijn bekeuringen en koopt die niet af met 100 of 200 baht ‘koffiegeld’. In dit artikel probeert hij het verschijnsel corruptie beter te begrijpen.

Lees verder…

Bizar in Bangkok: Maidreamin café en restaurant

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
28 april 2013

Deze posting past prima in de categorie opmerkelijk en eigenlijk ook wel in de categorie bizar: een nieuw restaurant in Bangkok volgens een Japans concept: Maidreamin. Oftewel een restaurant waar schattige Thaise meisjes werken die verkleed gaan als ‘dienstmeid’.

Lees verder…

Lezersvraag: Kan ik in Thailand ook glutenvrij eten?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 april 2013

Kan ik in Thailand ook goed glutenvrij eten in de restaurants? En heeft iemand ook ervaring of er glutenvrije producten te koop zijn in Thailand,vooral in de plaats Cha-am?

Lees verder…

Misdaad en bezuinigingen scoren goed bij lezers van Thailandblog, blijkt uit de tweede uiterst onwetenschappelijke analyse van enkele blogbezoekcijfers. Dit keer geen seks in de top 10. Dat is een hoopvol signaal.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website