Songkran – het Thaise Nieuwjaar – komt er aan (13 – 15 april). In de winkels verschijnen de felgekleurde Hawaishirts en de megagrote waterpistolen alweer op de toonbank. Maar moeten wij hier wel blij mee zijn?

Lees verder…

Hierbij wil ik een vraag stellen. Ik heb vele plaatsen gezocht maar kan het niet vinden. Ik wil namelijk in Thailand gaan wonen. En ik heb ergens gelezen dat je 8 maanden buiten Nederland kan wonen zonder dat je uitgeschreven wordt.

Lees verder…

Brussels Airlines en de Thaise nationale luchtvaartmaatschappij THAI Airways hebben maandag in Bangkok een samenwerkingsakkoord afgesloten.

Lees verder…

Vandaag onder andere in Nieuws uit Thailand:

• 2 biljoen-plan: Inbreng bevolking ontbreekt, zeggen critici
• Twee doden en vier gewonden bij bomaanslag in Pattani
• Thailand wil met 1.300 pagina’s Preah Vihear-zaak winnen

Lees verder…

Lezersvraag: Kan ik veilig een taxi nemen in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 maart 2013

Ik heb een vraag over taxi’s in Thailand Ik wil naar Bangkok vliegen en van daar naar Khon Kaen airport. Nu wil ik vandaar een taxi nemen naar Changwat Muang Kalasin.

Lees verder…

Pattaya heeft weer iets nieuws en hiermee bedoel ik niet het in aanbouw zijnde centrum van vermaak aan de Thepprasit Road. Ik bedoel het nieuwe winkelcentrum Mimosa, recht tegenover Ambassador Hotel aan de Sukhumvit Road.

Lees verder…

Vandaag onder andere in Nieuws uit Thailand:

• Politiechef Nitinart: Brand in vluchtelingenkamp is aangestoken
• Archeologen enthousiast over vondst Vishnu beeld in Sithep
• 8.000 inwoners van de provincie Nan ziek door smogoverlast

Lees verder…

Thailand gaat de komende 7 jaar 2 biljoen baht lenen voor investeringen in ’s lands infrastructuur. Economen en oppositie maken zich grote zorgen over de schuldenlast.

Lees verder…

Column: Big trouble in paradise…

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column
Tags: ,
29 maart 2013

Wanneer Europeanen op het idee komen om een tripje te maken naar Thailand, dan kan het geen kwaad om de lokale gebruiken eens onder la loupe te nemen.

Lees verder…

Maria’s Dagboek (deel 5)

Door Redactie
Geplaatst in Dagboek, Maria Berg
Tags: , ,
29 maart 2013

Maria Berg (71) doet boodschappen en raakt doorweekt. De buitenhond krijgt zes puppies en wanneer beginnen nou eens die handvaardigheidslessen?

Lees verder…

Reis door Isaan (slot & video)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: , , ,
29 maart 2013

Dit is mijn vervolg op mijn reis door de Isaan (eerste deel ging over Chiang Khan).

Lees verder…

Wie vanaf Brussel naar Thailand wil vliegen met THAI Airways heeft meer keuze omdat THAI Airways haar zomercapaciteit gaat vergroten door het inzetten van een groter toestel.

Lees verder…

Een Thaise vrouw is opgenomen in het gasthuis voor een longontsteking tijdens hun reis aldaar. Kan de man een verlenging vragen aan de emigratie omdat zijn 30 dagen vervallen?

Lees verder…

Vandaag onder andere in Nieuws uit Thailand:

• Honderd honden, op weg naar het abattoir, gered
• Duizenden vissen in Mun rivier leggen het loodje
• Songkran wordt melkkoetje voor toerismesector

Lees verder…

De manier waarop de media over veiligheidszaken berichten, kan onrust veroorzaken en dat baart me zorgen, zegt minister Sukumpol Suwanatat (Defensie). Hij gaat met de legertop praten over persvrijheid en de wijze van berichtgeving over gevoelige zaken.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website