Dagelijks lees ik vele verhalen over (Thaise) relatie(s) waar problemen ontstaan door bv. jaloezie / elkaar niet begrijpen en dan gaan piekeren over de ander en zelf verscholen te blijven in een ivoren toren, maar wat gebeurt er nu echt in bijvoorbeeld een persoon, die zich jaloers voelt.

Lees verder…

Heerlijk… helder… Pattaya Bier!

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
31 januari 2013

Pattaya is een hemel op aarde voor bierdrinkers. Er is keuze genoeg uit Thaise en internationale biersoorten. Toch schijnt er nog plaats te zijn voor weer een nieuw merk, Pattaya Lager Beer.

Lees verder…

De sloophamer gaat in Bangkok’s Stonehenge

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
31 januari 2013

Wie vroeger in Thailand arriveerde op luchthaven Don Mueang, vroeg zich altijd al af: wat doen die pijlers langs de weg naar het centrum? Ze hebben de bijnaam Stonehenge en staan symbool voor corruptie en mismanagement. Na 15 jaar gaan ze eindelijk tegen de vlakte.

Lees verder…

Chiang Mai, de belangrijkste toegangspoort tot de noordelijke bestemmingen van Thailand, zal de eerste stad zijn die een highspeed treinverbinding met Bangkok krijgt.

Lees verder…

Als je, net als ik, al een tijdje in Thailand bent dan ga je toch een aantal dingen uit Nederland missen. We hebben wel meestal BVN op de Tv maar daar blijft het dan ook bij.

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 31 januari 2013

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
31 januari 2013

Vandaag onder andere in Nieuws uit Thailand:

• De Peetvader van Chon Buri aangehouden, na 6 jaar op de vlucht
• Bouw 396 politiebureaus stilgelegd
• Leerlingen moeten minder huiswerk krijgen

Lees verder…

In de Britse krant Daily Mail staat een bizar verhaal van een Britse toerist die in zijn handbagage een stukje van zijn eigen schedel mee naar huis nam na een vakantie in Thailand.

Lees verder…

Ik wil voor mijn vriendin in Thailand een exportbedrijfje opzetten. Kan iemand mij adviseren hoe ik dat aan moet pakken?

Lees verder…

Op zondag 10 februari wordt in Thailand het Chinees Nieuwjaar uitbundig gevierd. De festiviteiten duren in totaal drie dagen en beginnen al op zaterdag 9 februari.

Lees verder…

De Nederlandse Ambassade in Bangkok waarschuwt op haar website expliciet voor oplichting en zwendel met financiële diensten in Thailand.

Lees verder…

Reizen tussen Thailand en Cambodja sinds 29 december 2012 eenvoudiger dankzij een nieuwe busverbinding. De bus vertrekt vanuit Bangkok naar Siem Reap en Phnom Penh in Cambodja.

Lees verder…

Vandaag onder andere in Nieuws uit Thailand:

• 350 Rohingya vluchtelingen op boten in zee voor Ranong en Phuket
• Roodhemden zetten regering onder druk: schiet op met amnestie
• Bangkok Post: geen woord over relatie Nederland-Thailand

Lees verder…

Kinderarbeid in Thailand weer in het nieuws

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
29 januari 2013

In de Engelstalige krant The Nation stond vorige week het volgend bericht: “Finnwatch, een onafhankelijk Fins onderzoekbureau op het gebied van kwesties in (on)verantwoord ondernemen, beschuldigt een belangrijke Thaise leverancier van ananasconcentraat aan Europese klanten, van ernstige wantoestanden in het bedrijf.

Lees verder…

De martelgang van de bewoners van Klity Lang

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
29 januari 2013

Etnische Karen die bij een met lood vergiftigde kreek wonen, kregen onlangs een schadevergoeding van 4 miljoen baht. Maar ze krijgen hun gezondheid daarmee niet terug. En nog steeds vertrouwen ze het water niet.

Lees verder…

Wie kan me iets zeggen over het verkrijgen van een hypotheek in Thailand? Zoals, welke bank is meest favoriet, lees geeft hoogste percentage hypotheek over aankoopbedrag. Iets bekend over rente?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website