Deze stelling komt niet van mij maar van een aantal pensionado’s die in Thailand wonen. Het is natuurlijk een onderwerp dat iedere keer weer ter sprake komt. Vandaar dat we er maar een stelling van maken.

Lees verder…

‘Bangkok wordt weer het Venetië van het oosten’

Door Gringo
Geplaatst in Opinie
Tags:
30 september 2012

Bangkok is opnieuw een stad met vele kanalen en grachten, die vooral later in de middag en ’s avonds in volle glorie te bewonderen zijn, versierd met felle zilverachtige en rode lichtjes.

Lees verder…

Het blijft sukkelen met de Airport Rail Link, de metroverbinding tussen luchthaven Suvarnabhumi en het centrum. Om het gebruik van de City Line te stimuleren, geldt vanaf morgen tot 31 december tussen 11 en 14 uur een tarief van 20 baht.

Lees verder…

Voor smulpapen, lekkerbekken, gastronomen en culinaire experts heeft Hua Hin veel te bieden. In iedere geval veel verse vis.

Lees verder…

Vanaf maandag vertrekken en landen dagelijks 180 vliegtuigen minder op Suvarnabhumi. Dan verhuizen de drie AirAsia budgetmaatschappijen naar de oude luchthaven Don Mueang aan de andere kant van de stad.

Lees verder…

De vrouw met de grootste armen en handen

Door Gringo
Geplaatst in Bizar
29 september 2012

In een dorpje in de provincie Surin woont een Thaise dame met een niet-benijdenswaardig wereldrecord. Duangjai Samuksamarn heeft namelijk de grootste en dikste armen en handen ter wereld.

Lees verder…

Thais drinken drie keer zoveel alcohol als melk. Jaarlijkse drinken ze gemiddeld 14,19 liter melk tegen 44 liter aan alcoholische dranken.

Lees verder…

Gangnam style bij de Thaise marine (video)

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
28 september 2012

De Koreaanse artiest PSY heeft onlangs een wereldhit gescoord met het liedje “Oppa Gangnam style”. De originele video is op Youtube te zien, maar ook vele varianten van andere artiesten.

Lees verder…

‘Thailand grootste gokparadijs ter wereld’

Door Redactie
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , , ,
28 september 2012

Gaat Thailand, Las Vegas en Macau naar de kroon steken waar het gaat om casino’s? Voorlopig lijkt dat nog ver weg, maar de rijkste man van Thailand brak er kort geleden nog een lans voor.

Lees verder…

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol krijgt van tevoren meer gegevens van vliegtuigpassagiers op risicoroutes, waaronder Thailand, om de grenscontroles efficiënter te laten verlopen en illegale immigratie te bestrijden.

Lees verder…

Het Nederlandse paspoort krijgt, als de aanvrager tenminste 18 jaar is, een geldigheidsduur van 10 jaar. Deze nieuwe regels gaan waarschijnlijk vanaf oktober 2013 gelden.

Lees verder…

Thaise politie speelt vroedvrouw in files

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
28 september 2012

De Thaise politie in Bangkok heeft een speciale afdeling om vrouwen te helpen bevallen die vast zitten in de monsterfiles in de stad.

Lees verder…

Tot de derde week van oktober krijgt Bangkok zware regens voor zijn kiezen. Boosdoener is een moessontrog die blijft hangen boven het zuidelijk deel van de Central Plains, het Oosten en het noordelijk deel van het Zuiden.

Lees verder…

Bij het bezoeken van een tempel of bij Boeddhabeelden zie je Thaise mensen druk in de weer met wierook, kaarsjes, bladgoud en lotusknoppen. Het is mooi in beeld gebracht in het onderstaande filmpje (geluid aan, anders mis je de muziek).

Lees verder…

Moslim demonstratie in Bangkok

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , , , ,
27 september 2012

Zoals op meerdere plaatsen in de wereld vonden ook in Bangkok door moslims georganiseerde protesten plaats.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website