Na een lange vlucht van ongeveer 12 uur kom je eindelijk aan in het ‘Land van de Glimlach’. Je wilt graag zo snel mogelijk je benen strekken en dat benauwde vliegtuig uit. Eenmaal in de aankomsthal van Svarnabhumi Airport kom je er achter dat je nog wat in het vak van de stoel voor je hebt laten zitten. Som, stom, stom. Maar je bent gelukkig niet de enige.

Lees verder…

Gezochte Belg opgepakt in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
31 juli 2012

Een van de meest gezochte criminelen van België is gisteren gearresteerd in Thailand. Een zwaarbewapende arrestatieteam van de Thaise politie heeft gisteren op het eiland Phuket de 57-jarige Belg Marc De Schutter opgepakt.

Lees verder…

Passagiers die op Suvarnabhumi aankomen en voor een aansluitende binnenlandse vlucht op Don Mueang moeten zijn, moeten rekening houden met een reistijd van minimaal 2 uur, exclusief verkeersopstoppingen, wanneer ze de bus nemen.

Lees verder…

“Een hotel is een hotel, veel kamers plus allerlei faciliteiten voor de gasten”, zegt Mr. Somchai, managing director van de A-One Hotel Group, “maar wij wilden het dit keer anders. Iedereen moet zich in ons hotel thuis kunnen voelen en wilden ook iets speciaals doen voor mensen met een handicap”.

Lees verder…

Drie politieagenten, die tijdens Thaksin’s ‘war on drugs’ een 17-jarige jongen doodden, hebben de doodstraf gekregen. De jongen was in juli 2004 aangehouden, omdat hij een motorfiets zou hebben gestolen. Dagen nadat hij was vrijgelaten uit het politiebureau van Muang Kalasin, werd hij in Chang Han (Roi Et) gevonden in een hut, waar hij aan het plafond hing.

Lees verder…

Op Krabi is zaterdagnacht een 19-jarige Nederlandse toeriste verkracht. De vrouw was met haar Nederlandse vriend in een bar Ao Nang maar liep na een ruzie alleen terug naar haar accommodatie. Onderweg werd ze aangevallen door een man en verkracht.

Lees verder…

De zomereditie van het populaire reisprogramma van BNN, 3 op reis, besteed onder andere aandacht aan Thailand. Zo ging Dennis naar Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao.

Lees verder…

Politie, soldaten en ambtenaren zijn een klopjacht begonnen op de dertien militanten, die zaterdagochtend in het district Mayo (Pattani) vier soldaten doodschoten en twee verwondden. Vermoed wordt dat ze zich in het district schuilhouden.

Lees verder…

“Blaze, the Show” komt naar Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Thailand tips, Theater, Uitgaan
Tags:
29 juli 2012

Blaze, the Show is een 80 minuten durende non-stop spetterende high energy streetdanceshow en brengt de grootste talenten uit de theater- en muziekwereld samen met het beste uit de streetdancewereld.

Lees verder…

Legaliseer gokken om meer inkomsten uit het toerisme te genereren en maak een eind aan illegale casino’s in het land. Dit voorstel doet Dhanin Chearavanont, voorzitter van de CP groep en Thailands rijkste man, in Forbes magazine.

Lees verder…

Met groot machtsvertoon heeft een sloopploeg van 1.300 man in het holst van de vrijdagnacht negen illegaal aangelegde vakantieparken in Thap Lan National Park (Nakhon Ratchasima en Prachin Buri) met de grond gelijk gemaakt.

Lees verder…

Thaise proza van Dick (deel 1)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
28 juli 2012

Dick van der Lugt schrijft dagelijks een mini-column op de Facebook pagina van Thailandblog over wat hij ziet, hoort en meemaakt in Thailand.

Lees verder…

Gisteren verspreidden de Thaise autoriteiten 25 duizend handboeken onder politieagenten en andere overheidsfunctionarissen met daarin de nieuwe richtlijnen voor het regelen van het verkeer en het begeleiden van de koninklijke autostoet.

Lees verder…

De verwachtingen zijn hoog gespannen vandaag, nu twee Thaise gewichtheffers in Londen een gooi doen naar een Olympische medaille. Panida Khamsri en Sririwimol Pramongkol proberen dat vanavond om half tien Thaise tijd in de gewichtsklasse 48 kilo.

Lees verder…

Kaarsenfeest in Ladchado

Door Gringo
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Festivals, Thailand tips
Tags:
28 juli 2012

Overal in Thailand begint volgende week de boeddhistische vastentijd, waarbij de terugkeer van Vassa uit de hemel op donderdag 2 augustus gemarkeerd wordt met een kaarsenprocessie.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website