Het misbruik van afbeeldingen van de Boeddha is de Knowing Buddha Foundation een doorn in het oog. Vanavond demonstreert ze in Khao San Road in Bangkok uit protest tegen tatoeëringen met de beeltenis van Boeddha, afbeeldingen op meubels en in logo’s. Het absoluut dieptepunt wordt gevormd door een plaatselijke nachtclub met de naam Buddha Bar.

Lees verder…

Thailand laat al jaren achtereen mooie economisch groeicijfers zien. Je zou daarom verwachten dat Thailand de potentie heeft om uit te groeien tot een economische grootmacht. Echter, naar mijn mening zal dat niet gebeuren.

Lees verder…

De klimaatstudie van het Amerikaanse ruimteagentschap Nasa gaat niet door. Dit melden Bangkok Post en The Nation vandaag (vrijdag 28 juni). Nederlandse media zouden dinsdag al Nasa gebeld hebben voor een commentaar. De Thaise kranten deden dat niet; bovendien zijn hun berichten van vandaag gebaseerd op de website van Nasa en niet eens op eigen nieuwsgaring

Lees verder…

KLM Meet & Seat

Door Gringo
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
29 juni 2012

In The Nation las ik recent een “traveltip”, dat airBaltic, de luchtvaartmaatschappij van Letland een nieuwe service aan reizigers biedt. Het wordt: “Seatbuddy” genoemd, een systeem, waarbij de reiziger op één of andere manier kan kiezen naast wie hij/zij in het vliegtuig komt te zitten. Nu vliegt airBaltic niet naar Thailand, dus begreep ik eigenlijk niet waarom The Nation dit nieuws bracht.

Lees verder…

Als oud-ploegarts van bekende Nederlandse wielerformaties als PDM, Panasonic en Vacansoleil kende de wereld voor Peter Janssen nauwelijks geheimen weer. Het cyclisme had hem naar alle werelddelen gevoerd en plantte een klein maar gestaag groeiend zaadje: eens vertrek ik uit Nederland en ga op een totaal andere plek wonen.

Lees verder…

VVD, CDA en D66 willen dat Nederlandse expats toch een tweede nationaliteit mogen hebben. VVD en CDA steunen een amendement van D66 om dit te regelen.

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 28 juni 2012

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
28 juni 2012

Orient Thai Airlines maakt sinds dinsdagavond voor haar binnenlandse vluchten gebruik van de oude luchthaven Don Mueang, maar van harte gaat dat niet.

Lees verder…

Lezersvraag: Wie kan Kela Lotion meebrengen?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 juni 2012

De laatste keer dat ik in Thailand was, kreeg mijn vrouw last van allergische/eczeemachtige uitslag. Na bezoek aan het ziekenhuis bij de dermatoloog kreeg ze een recept voor Kela Lotion. Dit is een lotion waarin triamcinolone acetonide met sterkte 0.1g per 100ml.

Lees verder…

Op het gebied van gezondheid heeft een toerist of expat in Thailand niets te vrezen. Het land kent een uitstekende gezondheidszorg. De ziekenhuizen zijn goed uitgerust, zeker de particuliere. De meeste artsen zijn in de VS of Groot-Brittannië opgeleid en spreken goed Engels

Lees verder…

De wetenschappelijke geloofwaardigheid van Thailand heeft ernstige schade opgelopen door het besluit van het kabinet om het verzoek van Nasa voor gebruik van marineluchtmasis U-tapao (Rayong) voor een klimaatstudie, in augustus voor te leggen aan het parlement.

Lees verder…

Een schuld van 300 baht was de reden waarom Surasak Suwannachote (26) vorige week in Phuket probeerde het tasje van de Australische Michelle Smith te roven.

Lees verder…

Omgekeerd etalage kijken in Thailand…

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
27 juni 2012

Een tijd geleden kwam ik rond zonsondergang op het lumineuze idee om na een paar uur lopen en fotograferen een Latte Macciatto te gaan drinken bij een van de bekende koffiehuizen aan Sukhumvitroad in Bangkok. Ik zat alleen aan een tafeltje, mijn blik richting voorgevel en had natuurlijk mijn camera bij me. In afwachting van het afkoelen van mijn drankje doorliep ik de bestanden in mijn toestel dat op een tafelstatiefje stond.

Lees verder…

Kunst om te lachen in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Musea, Thailand tips
Tags: , ,
27 juni 2012

Kunst is eigenlijk niet om te lachen. Kunst is een serieuze zaak, dat wij vaak in stilte bewonderen in de musea in de gehele wereld.

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 26 juni 2012

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
26 juni 2012

Wetenschappers zijn enthousiast over de klimaatstudie die Nasa in augustus en september gaat doen, maar ze zijn teleurgesteld over de trage reactie van de regering op het verzoek van het Amerikaans ruimteagentschap om marineluchtmachtbasis U-tapao (Rayong) als uitvalsbasis te mogen gebruiken.

Lees verder…

Op luchthaven Suvarnabhumi is de service charge al enkele jaren geleden afgeschaft, maar op Don Mueang moet er weer betaald worden, wanneer AirAsia vanaf 1 oktober van Suvarnabhumi naar Don Mueang verhuist.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website