De Europese Unie heeft ernstige zorgen geuit over de internetvrijheid in Thailand. Een Thaise webeditor is veroordeeld omdat anderen op haar site kritische opmerkingen hadden geplaatst over de koning. Thailand heeft daarmee een nieuwe stap gezet in de felle strijd tegen beledigingen van koning Bhumibol.

Lees verder…

De Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi is voor het eerst in 24 jaar buiten de grenzen van haar land. Voor die eerste trip sinds twee decennia heeft ze buurland Thailand uitgekozen.

Lees verder…

De regering van Thailand heeft bij de Verenigde Staten geklaagd over een tweet die Lady Gaga vorige week heeft verstuurd.

Lees verder…

De Belgische Erika Samain is eigenaresse van een bed and breakfast in het Thaise Phuket. De prestigieuze reiswebsite Trip Advisor gaf haar voor het tweede jaar op rij een ‘uitmuntende’ beoordeling.

Lees verder…

Mijn Thaise vrouw en ik wonen in Thailand en overwegen een kindje te adopteren. Heeft iemand van de lezers ervaring met het adopteren van een Thais weeskindje? Alle informatie is welkom.

Lees verder…

Wij horen graag de mening van onze deskundige lezers over het ‘probleem’ van het sekstoerisme in Thailand. Misschien ben je het met de stelling oneens en ben je van mening dat het wel meevalt. Ben je het wel met de stelling eens, dan zijn we benieuwd naar jouw ideeën hoe de Thaise overheid dit ‘probleem’ zou moeten aanpakken.

Lees verder…

Artsen in Thailand zetten een aantal Jumbo’s in om hulp te bieden aan kinderen met een autistische stoornis.

Lees verder…

Melding van mazelen op Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Reizigersadvies
Tags: , , , ,
27 mei 2012

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) waarschuwt toeristen en reizigers voor een melding van mazelen op Phuket.

Lees verder…

Schubdieren onderschept in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
26 mei 2012

In Thailand zijn in totaal meer dan honderd schubdieren in beslag genomen. De dieren kwamen uit Indonesië en waren bestemd voor de Vietnamese en Chinese markt.

Lees verder…

Thailand ontvangt per jaar miljoenen toeristen, waarvan duizenden uit Nederland. Thailand is heeft als vakantieland veel te bieden, maar dat neemt niet weg dat er aan een verblijf ook risico’s en gevaren kunnen kleven.

Lees verder…

Badminton in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Sport
Tags: , ,
25 mei 2012

Ik heb mijn hele leven redelijk veel aan sport gedaan. De laatste 20 jaar was ik voetbalscheidsrechter, een hobby die ik hartstochtelijk beoefende. Toen ik in Thailand ging wonen, ging dat niet helaas niet meer. Je bent als zestiger toch wat te oud en bovendien kregen de Thaise scheidsrechters hier de voorkeur.

Lees verder…

Lady Gaga heeft zich niet geliefd gemaakt bij haar Thaise fans. De popzangeres, die vrijdag optreedt in Bangkok, riep op Twitter dat ze staat te trappelen om een nephorloge kopen.

Lees verder…

Friso Poldervaart volgt de studie tot cameraman aan de academie voor Media, Art & Performance. Hij deed zijn eindstage in Bangkok, bij het videoproductiebedrijf Mufasa. Voor Thailandblog schreef hij over zijn ervaringen als stagiair in de Thaise hoofdstad

Lees verder…

EK Voetbal 2012

Door Gringo
Geplaatst in Expats en pensionado
Tags: ,
23 mei 2012

Nog een week of twee en het Europees Kampioenschap Voetbal begint in Polen en Oekraïne. Voor de expats en tijdelijke bezoekers in Thailand, voor zover zij van voetbal houden natuurlijk, wordt het een ware beproeving om alle wedstrijden te zien, omdat het vanwege het tijdsverschil veel nachtwerk wordt.

Lees verder…

Veel malariamedicijnen zijn namaak

Door Redactie
Geplaatst in Algemeen, Gezondheid
Tags: ,
22 mei 2012

Eenderde van de malariamedicijnen die wereldwijd in omloop zijn, is van slechte kwaliteit of zelfs namaak. Dat blijkt uit onderzoek van een Amerikaans onderzoeksinstituut.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website