De beheerster van een Thaise nieuwssite die niet snel genoeg was met het verwijderen van beledigende commentaren aan het adres van het Thaise koningshuis, riskeert een gevangenisstraf van 20 jaar.

Lees verder…

Thais nieuws gaat op vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags: ,
30 april 2012

De komende maanden zult u mijn dagelijks nieuwsoverzicht moeten missen, omdat ik op vakantie naar Nederland ga

Lees verder…

Het goede nieuws is dat de gemiddelde scores van leerlingen van Prathom 6 en Mathayom 3 bij bijna alle vakken op de Ordinary National Education Test (Onet) verbeterd zijn. Volgens minister Suchart Thada-Thamrongvech (Onderwijs) hebben ze goed gepresteerd.

Lees verder…

In 2008 kwam ik naar Thailand om drie maanden bij mijn toenmalige vriendin te wonen. Als test of ik wel hier voorgoed met haar hier de mijn resterende jaren van mijn leven te kon wonen. Nu na korte tijd wist ik al; ik zag dat wel zitten. Maar hoe moest dat met visa. Toen ontdekte ik iets nieuws: Het Thai Women Visa

Lees verder…

Het had zo mooi kunnen zijn. Boeren krijgen 20.000 baht voor een ton Hom Mali (jasmijnrijst), 17.000 baht voor andere geurige rijst en 15.000 baht voor witte rijst. Eindelijk zouden ze een redelijk inkomen verdienen, had de huidige regeringspartij Pheu Thai hen beloofd tijdens de verkiezingscampagne.

Lees verder…

De liquiditeit en credit rating van de Bank of Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC) lopen gevaar door het veel te ruime schuldmoratorium voor boeren, dat het kabinet dinsdag heeft goedgekeurd. In het ergste geval schiet de bank er 6 miljard baht bij in.

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 28 april 2012

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , , ,
28 april 2012

Gisteren steeg het kwik in Bangkok tot 39,4 graden C, de hoogste temperatuur op 27 april in 30 jaar. In 1983 werd 39,9 graden gemeten. De Meteorological Department heeft andermaal gewaarschuwd voor zware donderbuien en hagel in het Noorden, Noordoosten, Central Plains en Oosten.

Lees verder…

Het watermanagementplan van de regering concentreert zich te veel op constructiewerkzaamheden en besteedt te weinig aandacht aan het beheer van gebieden en niet-structurele maatregelen om overstromingen te voorkomen. Dat is in een notendop de niet malse kritiek van analisten op de plannen van de regering.

Lees verder…

De politieke hervormingen in Birma komen geen dag te vroeg. In dit land, waar moeilijk bereikbare etnische volkeren leven, wordt de malariaparasiet steeds resistenter tegen het belangrijke medicijn artemisinine

Lees verder…

Spoorwegnet dringend aan vervanging toe

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
27 april 2012

Zestig procent van de 4.300 kilometer lange spoorrails in Thailand is oud en versleten. De rails liggen op houten dwarsliggers die na 20 à 30 jaar dringend aan vervanging toe zijn. Rails en bielzen hebben zwaar te lijden van de hitte.

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 27 april 2012

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
27 april 2012

Omwonenden van de gevangenis van Nakhon Si Thammarat verdienen 7.000 tot 8.000 baht per maand bij door een oogje dicht te knijpen wanneer leden van een drugsbende mobieltjes en drugs over de gevangenismuren gooien en ze waarschuwen wanneer de politie eraan komt.

Lees verder…

Amazing Thai Weekend in Antwerpen

Door Redactie
Geplaatst in Festivals, Thailand tips
27 april 2012

De Koninklijke Thaise Ambassade in Brussel organiseert in samenwerking met de stad Antwerpen het festival “Amazing Thai Weekend in Antwerpen”. Het vindt plaats op 5 en 6 mei 2012 op de Groenplaats in Antwerpen.

Lees verder…

De bouw van de Mae Wong dam in nationaal park Mae Wong (Nakhon Sawan), waartoe het kabinet in principe heeft besloten, gaat niet alleen ten koste van 13.260 rai bosgebied, maar vormt ook een gevaar voor de tijgers die er hun habitat hebben. Thailand zou dan in strijd handelen met een verklaring die ze in 2010 tijdens de World Tiger Summit in Rusland heeft ondertekend.

Lees verder…

Thailandblog over Thaise vrouwen op Radio 2

Door Redactie
Geplaatst in Relaties
Tags:
26 april 2012

Sinds het nieuwsbericht dat steeds meer Nederlandse mannen samenwonen met Thaise vrouwen, is de redactie van Thailandblog overspoeld met verzoeken om mee te werken aan interviews voor TV, radio, krant en weekbladen. De komende dagen zullen er verhalen verschijnen in de avondkrant NRC Handelsblad en in weekblad Nieuwe Revue.

Lees verder…

Ga je binnenkort voor een langere periode of voorgoed naar Thailand dan zal je voor de vraag komen te staan: huren of kopen? Een lastige vraag want de woningmarkt in Thailand begint aardig oververhit te raken. De prijs voor bouwgrond in bijvoorbeeld Hua Hin is fors.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website