16 doden bij bomaanslagen Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
31 maart 2012

Bij drie bomaanslagen door moslimrebellen in het zuiden van Thailand zijn zaterdag zeker acht mensen om het leven gekomen en 68 gewond geraakt. Het is een van de dodelijkste aanslagen in maanden in het onrustige zuiden van het land.

Lees verder…

Boze fruitkwekers van ananas hebben gisteren duizenden ananassen op de Phetkasem Highway in Prachuap Khiri Khan gestort. ’s Ochtends blokkeerde een groep van 4.000 boeren de weg en nadat ze hun actie hadden beëindigd, bezetten 500 boeren elders de snelweg. d

Lees verder…

Huishoudens gaan gebukt onder schulden

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
31 maart 2012

Ondanks de toenemende schulden van huishoudens met een maandinkomen van minder dan 10.000 baht, is in het algemeen de schuldenlast van huishoudens nog niet verontrustend, zegt econoom Thanavath Phonvichai van de universiteit van de Thai Chamber of Commerce.

Lees verder…

Bedelaarsbende in Sattahip

Door Gringo
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
31 maart 2012

Toen ik, heel lang geleden, met vakantie in Italië was, kwamen wij in Florence op een plein in de binnenstad met wel drie grote kerken. Veel toeristen uiteraard, een drukte van belang. Bij de ingang van elk van die kathedralen zaten wat oude vrouwtjes, geheel in het zwart gekleed, die hun hand ophielden voor een paar lires. Zij zagen er inderdaad behoeftig uit en kregen dan ook veel steun van de voorbijgangers. In zo’n devote omgeving doe je dat natuurlijk.

Lees verder…

Japanse investeerders hebben grote twijfels of de regering in staat is overstromingen zoals vorig jaar te voorkomen. Sommige arbeidsintensieve bedrijven zouden naar het buitenland kunnen verhuizen vanwege de verhoging van het minimumloon per 1 april.

Lees verder…

Er tikt een tijdbom in Thailand. Die tijdbom heet Thaksin Shinawatra. In 2006 werd hij verjaagd door het leger, in 2008 vluchtte hij voor een gevangenisstraf van 2 jaar, maar regeringspartij Pheu Thai en haar roodhemd achterban willen hem koste wat het kost terugbrengen.

Lees verder…

Laat de rellen maar komen. De Royal Thai Police heeft voor 24 miljoen baht een Koreaans anti-rellen voertuig aangeschaft. Het voertuig heeft kogelvrij veiligheidsglas, ijzeren roosters voor de ruiten en is uitgerust met een waterkanon. Het biedt plaats aan 10 agenten. De watertank kan gevuld worden met gekleurd water om rellenschoppers te identificeren en met traangas.

Lees verder…

Thaksin krijgt volgende maand tijdens Songkran in Vientiane gezelschap van zo’n 50.000 roodhemden uit het Noordoosten, zegt roodhemdleider Nisit Sinthuphrai. Ze verzamelen op 11 april in het stadion van Nong Khai om van daaruit de volgende dag naar Laos af te reizen. Asia Update tv zal het bezoek live uitzenden. Vermoedelijk 10.000 roodhemden reizen naar Siem Raep in Cambodja, waar Thaksin op 14 en 15 april is.

Lees verder…

Morgen is het zo ver. De wekker is gezet om 05.00 uur. Met de Tuk-Tuk verplaatsen we ons naar het pittoreske station in Hua Hin om vervolgens om 06.00 met de trein naar Bangkok te gaan.

Lees verder…

Prijzenoorlog in hotelsector op Koh Samui

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
28 maart 2012

Op Koh Samui woedt tussen kleine en middelgrote hotels een prijzenoorlog. Sommige hotels bieden zelfs gratis overnachtingen aan om maar gasten te trekken, zegt de Tourism Association of Koh Samui.

Lees verder…

Beschuldigingen vliegen over en weer over de dood van een olifant en de slechte conditie van 15 andere jumbo’s, die in februari in het Saiyok Elephant Park in Kanchanaburi in beslag werden genomen door het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation. Volgens de exploitant van het park waren ze gezond toen Wildlife ze meenam, maar volgens dierenarts Sittidet Mahasawangkul waren ze al ziek in het park.

Lees verder…

In navolging van drie succesvolle lezingen in Pattaya komt er nu ook in Bangkok een voorlichtingsuurtje over verzekeringen.

Lees verder…

Nederlandse TV: Ik vertrok, ik zag en ik vertrok weer…

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column
Tags: ,
28 maart 2012

Wanneer je, zoals ik, in Thailand woont, is het niet logisch dat je naar de Nederlandse televisieprogramma’s gaat kijken die uit de keuken van de Grootste Familie van Nederland komen. Ik zou eigenlijk liever zeggen dat dat zelfs niet logisch is wanneer je wel in Nederland woont , maar dat terzijde.

Lees verder…

De Italiaanse fotograaf Fabio Polenghi is op 19 mei 2010 vrijwel zeker door regeringstroepen doodgeschoten.

Dit concludeert het Metropolitan Police Bureau na het horen van meer dan tien getuigen, maar het wachten is nog op het ballistisch rapport om het onderzoek af te ronden. De politie heeft de zaak opnieuw onderzocht op verzoek van Polenghi’s zuster. Polenghi vond tijdens gevechten tussen roodhemden en veiligheidstroepen op Ratchadamri Road de dood.

Lees verder…

Het was beduidend stiller toen ik gisteren Chang Erawan Museum bezocht in Samut Prakan. Ooit kon je er gratis rondlopen, maar nu betaalt een farang de hoofdprijs: 300 baht. Ook dit museum prijst zich uit de markt.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website