Boze Thai zijn de overstromingen beu en vernielen dijken en waterkeringen om het vloedwater te laten wegstromen.

Lees verder…

Grote gebieden ten noorden en ten westen van de hoofdstad van Thailand blijven lijden onder de overstromingen.

Lees verder…

Het winkel- en zakenhart van Bangkok lijkt het droog te houden, maar lang niet iedereen in de stad is daar blij mee.Bijna de helft van Bangkok staat namelijk wèl onder water, tot woede en wanhoop van de mensen die het heeft getroffen. Sommigen voelen zich in de steek gelaten en leven hun woede uit op sluisdeuren. Anderen laten de ramp gelaten over zich heen gaan, en maken er het beste van. Correspondent Michel Maas zocht ze op.

Lees verder…

Laptops, notebooks en andere elektronica die met een harde schijf werken, worden binnenkort 40 tot 50 procent duurder. Dat is een direct gevolg van de overstromingsramp in Thailand.

Lees verder…

De Thaise regering denkt na over een miljardenkostend wederopbouwprogramma na de zwaarste overstromingen in vijftig jaar. Premier Yingluck Shinawatra zei maandag dat voor Bangkok waarschijnlijk het ergste voorbij is.

Lees verder…

De Japanse autofabrikant Honda heeft zijn winstverwachting voor het boekjaar, ingetrokken wegens de onzekerheid na de overstromingen in Thailand.

Lees verder…

Alhoewel delen van Bangkok onder water beginnen te lopen, denkt premier Yingluck dat de situatie na maandag zal verbeteren.

Lees verder…

Het idee om een tweede ‘Chao Praya’ te graven, is weer opgedoken. Jaren geleden werd het al eens voorgesteld door Phichit Rattakul, voormalig gouverneur van Bangkok, maar het kreeg destijds de handen niet op elkaar.

Lees verder…

Suvarnabhumi stroomt misschien niet onder water, maar de luchthaven zou ook kunnen uitvallen door een elektriciteitsstoring. Japanse veiligheidsexperts, op verzoek van de regering ingevlogen, noemden dit risico na een briefing en inspectieronde van 2 uur.

Lees verder…

Japanse spoorwegexperts van het rampenteam van het Japan International Cooperation Agency zijn vol vertrouwen dat de MRT (ondergrondse metro) tegen overstromingen bestand is.

Lees verder…

Rigoreus plan gaat niet door

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
31 oktober 2011

Het rigoreuze plan van een aantal ingenieurs uit de particuliere sector om vijf wegen in het oosten van Bangkok over een lengte van 5 tot 6 meter uit te graven, is door de regering van tafel geveegd.

Lees verder…

Het water in de Thaise hoofdstad Bangkok bereikt dit weekend zijn hoogste punt. De overstroming, die een groot deel van het land heeft getroffen, dreigt ook de binnenstad van Bangkok te bereiken. Het water stroomt her en der al de stad binnen, in kleine beetjes maar gestaag. De ramp voltrekt zich langzaam. Zo langzaam, dat veel mensen niet eens merken dat het een ramp is. Een verslag van Michel Maas.

Lees verder…

De komende dagen blijft de situatie in grote delen van Bangkok zorgelijk omdat het water gemiddeld met 5 centimeter per dag stijgt. Er is door het FROC een inschatting gemaakt voor de komende dagen, die weergegeven wordt in drie scenario’s.

Lees verder…

Nieuws over de overstromingen

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: , , ,
30 oktober 2011

In negen provincies zijn opvangcentra in gereedheid gebracht voor bewoners van Bangkok die moeten vluchten voor het water.

Lees verder…

Singha draait over 3 à 4 maanden weer

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: ,
30 oktober 2011

Singha Corporation, bekend van bier en drinkwater, verwacht dat haar door de overstromingen getroffen fabrieken over drie à vier maanden weer volledig operationeel zijn.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website