Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- JV: Als je met een Thaise persoon reist, mag je door de immigratie voor Thaise nationaliteit.
- Stef Meulenberg: Idd wij ook net terug van Bangkok de Business class was buiten de prijs niets volgende keer lekker met de Emirates die weten wat s
- Frank: Hoi Ed, wou hier even op reageren! Ik had mijn ticket in de Corona tijd geboekt via budget air. Heb vorige maand zelf nog eens gep
- RonnyLatYa: Het zijn ook in BE/NL niet allemaal kinesisten die langdurig geschoold zijn …. Ook in BE/NL vind je korte massagecursusse
- RonnyLatYa: Goed zo. Doen. Meer plaats voor diegene die wel voor Thai kiezen. Heb trouwens wel het geld van 2 tickets terug gekregen.
- Geert: Dan heb jij geluk gehad. Na heel fel aandringen (bijna wekelijks mailen) heb ik pas na 4 jaar mijn ticket terug betaald gekregen&
- Bert: Je kunt gewoon achter je vrouw aansluiten
- Kees: Ook in keng karie, gele curry.
- Berbod: Zo’n 105 km noordelijk ligt Nakhon Phanom, eveneens aan de Mekong. Ik vind dit toch een leukere stad dan Mukdahan zeker in h
- JAN: Idd, ze volgen 1 week kursus in Wat Pho of elders en hebben een diploma. In BE/NL doen ze er 4 of 5 jaar over aan de Univ om hun m
- Jan Markusse: Mijn vrouw komt uit Lung Nok Tha nog net in Yasothon, maar slechts 50km van Mukdahan. We gaan daar altijd heen. Vroeger ben ik als
- Marc: Hopelijk met een goede service aan boord,enkele weken geleden met Thai airways van BKK naar FRA gegaan in business class is niet m
- Ed: Het maak mij niet uit of ze vanuit Brussel weer vertrekken. Tot op heden zit ik nog op mijn geld te wachten vanwege de Corona, daa
- Cornelis: Nee, vanaf 70.
- Rob V.: Op de vaste borden staat nog alleen de middelste Immigration, nummer 2 van de 3 uitgangen, aangeven als “fast track” i
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Huis huren
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Lezersvraag » Lezersvraag: Is er een Nederlandse bakker in Bangkok?
Beste lezers,
Kan iemand mij vertellen of er een Nederlandse bakker is gevestigd in Bangkok? Mijn Thaise vriendin is gek op Nederlandse volkoren broodjes
maar kan ze in haar woonplaats Samut Sakhon niet krijgen.
Ik denk dat bruin brood sowieso moeilijk is te krijgen in Thailand.
Met vriendelijk groet,
Lupus
Een Nederlandse bakker durf ik niet te zeggen. In de foodcourt van Siam Paragon zit wel een hele goede bakker, met volkoren broodsoorten die erg op die van ons lijken.
Of een broodbakmachine en zelf bakken, gaat perfect.
Succes Cees
Goed bruin brood hebben zij ook bij FOODLAND ,maar je moet er wel vroeg komen,want later zijn zij snel uitverkocht.
Ja er is er een achter de kaosanroad, de man is een geboren Utrechter, en is getrouwd met een Thaise.
Hij heeft zelf gebakken broodjes en pizza’s.
Wanneer je de soi inloopt waar ook Kawin Place Guesthouse is, dan ga je rechts af loop ongeveer 300 meter en je ruikt het brood al. Het is een rustige plek en zit buiten op een binnenplaats
compuding
zou wel handig zijn als je de naam van deze bakkerij kunt vertellen met mogelijk een preciezer adres!
Ik heb nooit zo op de naam gelet ik kwam er ook per ongeluk binnen. Ik heb op google earth gekeken maar zelfs de soi naam werd niet getoont
sorry maar ik weet niet meer
Geen Nederlandse bakker, maar wel lekker en diverse soorten brood. in de kelder van het Central Rama9 winkelcentrum (hoek Rama 9 en weg naar Ratchada) bij supermarkt Tops. Halte van MRT (metro) bij het winkelcentrum.
Bij Tops verkopen ze ook heerlijk bruin brood.
Aan Cees,
Stel dat je zo een broodbakmachine meeneemt naar Thailand, waar haal je dan de ingredienten op de locale Thaise markt?
Nog nooit een pak volkorenbloem gezien.
Ik was het “7/11″ brood snel beu. Waar ik woon is geen ander brood te koop, behalve 45km verder in Chumphon. Heb me dus in Thailand een broodmachiene aangeschaft, kostprijs 10.000THB, wel een goede, geen rommel en ben daar ZEER tevreden over. Je moet die niet uit je thuisland meeslepen want ze zijn hier te koop in de groetere electrozaken, indien ze deze niet hebben bestellen ze er wel een. Je eigen voorkeur van bloemmix, zout, suiker, vetstof, gist, water erin en 4 uur later heb je een perfect broodje. Je kan zelfs rozijnen, fruit …. toevoegen, een tiental programmas beschikbaar !
Ingredienten kopen geen enkel probleem in Thailand:
Makro en Lotus: witte bloem ( 65THB/kg ) en instant gist
Food Supply : volkoren bloem
Meerdere levernaciers van bakkerijgrondstoffen zijn er waar je via internet kan bestellen en thuis geleverd worden via de post. Even googelen,” bakkerijgrondstoffen in Thailand ” en je hebt ze : oa Anima International Bangkok. Er is ook een grote leverancier in Chiang Mai, Koh Samui ( Lamai 100m voorbij de post ) en waar je via internet alles kan bestellen.
Smakelijk, wat gaat er ’s ochtends boven een zelf gebakken vers broodje?
Lung addie
Ik heb gisteren een heerlijk volkoren zuurdesem brood gebakken van 3 kg. Waarschijnlijk ben ik de enige in thailand die dat recept gebruikt? Voor mensen die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken volgt hieronder het recept.
1kg volkorenmeel{of variatie van beschikbaarheid of voorkeur: 300gr pompernikkel-700 gr. volk.m.,of dark rye floor, zemelen(wheat germ)}
100 gr haver, 100 gr tarwe, 100 gr gerst, 100 gr rogge.Deze ingredienten zijn niet altijd te verkrijgen. voor haver kun je ook de havervlokken gebruiken(Tops),Tarwekorrels uit australie zijn vaak te verkrijgen in de groothandel voor de bakkerij, evenals diverse meelsoorten.Iedere stad heeft wel een of meerdere van die zaken.
4 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels stroop(indien voorr.?), of 1 eetlepel honing.
Koffielepel zout
2 eieren
750 CC lauw water
Eindje(zuurdesem)250 gram. Een eindje heb je nodig voor de zuurdesem. kun je zelf de eerste keer aanmaken. Doe wat meel in een kommetje, voeg wat water toe en omroeren. 1 dag laten staan op een warme plek, herhaal dit een paar keer(meel toevoegen) en na enkele dagen heb je zuurdesem. kun je bewaren in de vriezer en 1 dag voor gebruik laten ontdooien en wat meel en water toevoegen en goed roeren, zuurstof toevoegen nodig voor de ontwikkeling van de zuurbacterien.
Zet de broodvorm in de oven, 50 graden en voeg wat boter toe om deze te laten smelten.
De granen net bedekt met water aan de kook brengenen ongeveer 15 minuten zachtjes verder laten koken. al het water moet dan in de korrels zitten. Het zout kunt U reeds aan de korrels toevoegen, de zoutsmaak zit dan in de korrel en remt de gisting van het brooddeeg niet af. Even laten afkoelen.
Het meel vermengen met sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten en e.v. havermoutvlokken. droog mengen gaat gemakkelijk!
Voeg de korrels toe, goed mengen met stevige grote lepel in een ruime kom.
Kuil in deeg maken, eindje toevoegen, eieren en een deel van het lauwe water, weer goed mengen met grote lepel, steeds een beetje water toevoegen totdat het deeg in een stevige brij verandert.
Neem de broodvorm uit de oven en de gesmolten boter goed uitwrijven in de vorm.
Neem nu een nieuw eindje af van ongeveer 250 gr(voor 1,5 kg. brood) en vul de broodvorm met het deeg, tot ongeveer 2,5 cm onder de rand.
Laat het deeg rijzen, ongeveer 6 uur, kan ook langer of korter al naar gelang het brood gerezen is, op een warme plek, ideaal is 29 graden Celcius,gebruik eventueel de restwarmte van de oven.
Baktijd is, afhankelijk van de hoeveelheid cq grootte van het brood 1 uur, 165 gr. Celsius of een beetje meer. Bak je te lang of de temperatuur is te hoog dan wordt het brood te hard en te droog.
Neem het brood uit de vorm en laat het een 15 minuten in de nog warme oven nadrogen.
Hoe meer het brood gerezen is, des te luchtiger zal het zijn. Om het brood aan te snijden heb je een scherp kartelbroodmes nodig. Met de hand snijden vergt even wat moeite om het juiste gevoel te krijgen.Kan ook met een “stevige” snijmachine.
Ben je voorstander van een iets lichter brood, kun je minder korrels toevoegen, en/of per kg meel 250 gr witmeel toevoegen.
Heb je een voorkeur voor een hardere korrel in het brood, kook de korrels dan wat korter, of langer voor een zachte korrel.
Variaties naar voorkeur: toevoegen rozijnen, of noten of 2 grote uien toevoegen, klein gesneden en vers of uitgekookt spek, 200 gr per kg meel, hmmm!
Kijk ook eventueel op internet naar zelf brood bakken voor andere variaties.Besef wel dat bovenstaand recept min of meer uniek is!
Mocht U interesse hebben in een thaise vertaling van dit recept, dan kunt U bellen +66870522818.
Veel succes ermee!
Veel succes