Online dating met Thaise vrouwen

Online dating met Thaise vrouwen

De dating ervaringen van Melvin

Er hangt toch een soort van taboe sfeer rond Thaise vrouwen. Niet alleen om het feit dat men hier negatief denkt over Thaise vrouwen (kom ik later nog op terug), maar des te meer het gegeven dat men je met argus ogen bekijkt. Ben je zo hopeloos dat je een vrouw uit Thailand moet zoeken? Is dan de veel voorkomende vraag. Negativisme ten top. Laat je daardoor absoluut niet uit het veld slaan. Ga je eigen weg en ervaar dit soort meningen en uitspraken als kritiek zonder dat iemand er enige kennis of ervaring mee heeft. Dit is dan ook mijn eerste tip. Ga dus niet over één nacht ijs. Betreft reacties uit de omgeving.

Datingsite ThaiLoveLinks

De, tegenwoordig snelste en normaalste weg naar het zoeken van een Thaise vrouw, is natuurlijk middels een datingsite. Dan wel niet gespecialiseerd in de etnische afkomst van jouw droompartner. Op Thailandblog.nl vind je dan ook diverse tips en ervaringen over de drie grootste datingsites die Thaise vrouwen voorop stellen. Ik heb alleen ervaring met ThaiLoveLinks.com. Dat is een datingsite gespecialiseerd in Thaise vrouwen te koppelen aan westerse mannen.

De site zelf is een onderdeel van Cupid Media. Deze heeft naast een datingsite voor Thaise vrouwen, ook versies voor Afrikaanse, Latijns-Amerikanen, Russische, Oekraïense, Koreaanse, Filippijnse, Chinese etc. De inschrijving is gratis. Je kunt berichten gratis versturen en ontvangen, maar het openen kost je geld. Het goedkoopste abonnement is 29,95 EURO per maand. Het nadeel is wel dat je alleen betaald voor de website waar je betaald hebt. Dus wil je ook Chinese vrouwen bijvoorbeeld ontmoeten, dan betaal je ook daarvoor weer 29,95 EURO per maand. Ik hield het dus bij de Thaise versie.

Jonge mooie vrouwen

Nadat ik mijn profiel aanmaakte, en daar keurig een eerlijke foto van mijzelf plaatste, kreeg ik de eerste dag al gelijk veel ‘interesse’ berichten. Ze zijn dan geïnteresseerd, maar hebben niets te melden. Dat ondervond ik namelijk vrij snel. Je krijgt er echt zeker vier á vijf per dag. In het begin was ik wat in de war door deze vele interesses, mede omdat ik het niet gewend was. Vele van deze interesses kwamen van vrouwen die veel jonger waren dan ik (ik ben 27). Ze zien er bloed mooi uit, keurig opgemaakt, vaak met uitdagende foto’s proberen ze zoveel mogelijk mannen uit.

Ik heb het idee dat ze wel echt zijn, maar ze sturen wel tientallen interesse berichten per dag naar iedereen die zich aanmeld met foto. Dus in het begin kan het je in de war brengen, want wat moet je met deze aandacht? Nou heel simpel, er door heen prikken. Want, contact krijgen met zo’n vrouw of meisje is erg lastig. Vaak omdat ze random interesse berichten versturen. Van de ruim vijfhonderd berichten die ik in twee weken tijd heb gekregen, heb ik er maar drie tussen uit gepikt die serieus zijn. De vrouwen of meisjes die random interesse berichten versturen weten niet wie jij bent, ze kennen je toch niet, en ze zijn wel geïnteresseerd, maar tot een bepaalde hoogte. Na een week prikte ik dus door die zeepbel heen. Jong, wild, uitdagende tot erotisch toe uitziende foto’s en profielen zeggen nog minder dan die ene Thaise vrouw die wel op je zit te wachten.

Drie vrouwen

Ik heb dus na twee weken en vele berichten, contact met drie vrouwen. Waarvan er twee zeer knap zijn en eentje minder. Maar geloof het of niet, met die minder knappe heb ik het leukste contact en ik merk dat zij enorm geïnteresseerd is in mij. Er ontstond al een klik bij de eerste kennismaking. Ik wilde eigenlijk van haar afkomen, maar ze bleef maar aanhalen. Totdat ik meer met haar praatte, ja die eerste klik was dus geen illusie. Met die andere twee heb ik mondjesmaat contact, ze komen online wanneer het hun uitkomt (ik houd rekening met HUN tijd). En als ze al iets zeggen, dan is het vaak bij gebrek aan inspiratie, geen zin of nog erger, ze weten niet wie je bent. Om gek van te worden. Laat je zelf niet ontmoedigen nu, want zoals eerder gemeld, moet je investeren in een Thaise. Dit is dus een tweede tip, ga niet af op uiterlijk en/of jonge leeftijd. Want mijn moeder zei altijd, van een knappe tafel kun je niet eten.

Investeren in die ene vrouw, dat wil dus zeggen, praat zoveel als mogelijk met haar. Praat met elkaar over koetjes en kalfjes, maar ook hoe zij zich voelt, wat ze die dag gedaan heeft. Vraag haar over der familie, toon je respect voor haar familie, dat waarderen zij enorm. Thaise vrouwen willen niets meer dan dat een man interesse in hen toont. Althans dat merk ik maar al te vaak. Geef ze een beetje aandacht en ze doen alles voor je. Ik bedoel het absoluut niet denigrerend tegenover Thaise vrouwen, maar zo zitten zij in elkaar. Anders dan westerse vrouwen, die met veel aandacht nog niet genoeg hebben en nog gaan zitten zeiken om alles wat niet goed is. Terwijl Thaise vrouwen niet naar gebreken kijkt, maar naar wat er goed is in een man.

Respect

Als het allemaal simpeler kon, betreft het hierheen halen of daarheen gaan, dan had ik op dit moment de tijd van mij leven. Thaise kijken niet naar materiaal, maar naar genegenheid en liefde. Aangezien ze dat niet krijgen van Thaise kerels, zoeken ze dat bij westerse mannen, die wel beschikken over tederheid, genegenheid en liefde voor de vrouw in zijn reinste vorm. Respect tonen voor haar familie is een goed gegeven, en dat respect word rijkelijk beloond.

Familie in Thailand heeft een ander begrip dan wij hier in Nederland kennen. Waar we hier onze lastige (schoon, groot) ouders in een bejaardentehuis stoppen, leeft men daar in kolonies. Ik kan niet uitleggen, of goed uitleggen hoe het daar precies zit. Maar het woord respect bestaat daar niet. Omdat de algehele term respect in hun genen zit. Die drie vrouwen waarmee ik contact heb (waarvan twee vriendschappelijk) hebben iets gemeen, namelijk dat ze werken voor hun familie, niet eens voor zichzelf. Toon je als westerse man belangstelling en respect voor een familie van je ‘toekomstige’ vrouw, dan word dat nog meer gewaardeerd dan normaal. Uitzonderingen daargelaten.

Miscommunicatie

De taalbarrière is ook een verschrikking. De kans dat je een Thaise vrouw spreekt wier Engels zo goed is, is nihil. Ik erger mij vaak groen en geel aan miscommunicatie als gevolg van die taal barrière.

Een recent voorbeeld van een gesprek. Ik: “How was your day.” Zij: “Good, I work, how u?” Ik: “U mean how was my day?” Zij: “Yes I meet you.” Ik: “No, I mean, what do you mean…” Zij: “What you mean, I not understand.” Tja, hier stijgt mijn temperatuur flink van. Dit is trouwens geen incidenteel geval, dit is dagelijkse kost. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen, vrouwen die wel redelijke basis kennis hebben van Engelse taal. Gelukkig kent liefde geen grenzen.

Hoe gaat je omgeving er mee om, dat jij een Thaise vrouw hebt gevonden, waarmee jij denkt gelukkig te kunnen zijn. Meestal, vanuit eigen ervaring van afgelopen tijd, bespeur ik veel wantrouw en gegniffel. Je haalt een duivel in huis, die je financieel met huid en haar kaal vreet. Waarom zoek je niet een leuke Hollandse vrouw. Ik zoek geen Hollandse vrouw omdat ik vind dat een liefdesrelatie gebaseerd moet zijn op wederzijds respect en innerlijke gevoelens. Klinkt misschien geromantiseerd. Maar ik heb wel degelijk een goed punt te pakken. Hollandse vrouwen vinden mij allemaal erg lief, maar zien een relatie nooit zitten, vanwege mijn minder knappe voorkomen.

Trouwen met een Thaise

Oké, ik geef toe, ik ben geen Brad Pitt. En ja, ik ben erg lief en zachtaardig van nature. Laten Thaise vrouwen nou net andersom de zaken bekijken. Je bent niet de aller knapste, maar je bent erg lief en zachtaardig. Er zijn ook Thaise vrouwen die helaas voor het geld trouwen, maar ik heb nog geen contacten gehad waarbij om geld of over geld gesproken werd, anders dat als ik er zelf over begon. Trek je daarom niet veel aan van wat men denkt over dit soort ingewikkelde zaken. Je weet zelf wat je wilt, en je kan die kritische mensen pas het tegendeel bewijzen als een hele sterke en uiteindelijk huwelijkse band krijgt met een Thaise vrouw.

Van de drie vrouwen met wier ik nu contact heb, blijft er voor mijn gevoel maar eentje over. De minst knappe. Maar ik bemerk sterk dat ik juist haar meer ga respecteren en ook de uiterlijke schoonheden ga inzien. Ik vind dat een erg mooi teken van hoe een liefde daadwerkelijk aan het ontstaan is.

Thaise vrouw, ook voor jou

Ik denk dat er voor elke man wel een leuke, doch goed uitziende Thaise vrouw is. Geef je ogen en oren de kost. Ga op onderzoek uit, praat met zoveel mogelijk vrouwen, uit ook zoveel mogelijk categorieën. Ik durf te wedden dat je uiteindelijk uitkomt bij een gemiddeld uitziende Thaise vrouw, die jou met alle liefde alles kan geven. Ga dus niet in de war raken van alle interesse berichten van die poppetjes, want zij doen dat random. Je bent, hoe lullig dat ook klinkt, een passant voor hen. Ook al spreek je ze een paar keer kort, ze zijn je al vergeten wanneer je uitlogt. De echte ware weet ook na tientallen sessies wie jij nog bent.

Soms reageer ik wel eens op een berichtje die ik via ThaiLoveLinks krijg. Ik weet tot in elke detail wat zij vragen en antwoorden, en het komt elke keer weer exact overeen. Uiterlijk zegt niets, zowel die van jou, als die van haar niet. Maar die lieve Thaise vrouw bestaat, ook voor jou.


» Laat een reactie achter


37 reacties op “Online dating met Thaise vrouwen: de ervaringen”

 1. Robert zegt op

  Een heel eerlijk en moedig verhaal van Melvin. Tegelijkertijd maak ik me toch ook wel een beetje zorgen, want ik denk dat Melvin niet zo heel veel begrijpt van de Thaise cultuur in het algemeen en van relaties met Thaise vrouwen in het bijzonder. Bepaalde aannames in het verhaal zijn echt erg naief. Ik wens Melvin echter alle succes, en ik hoop dat er 2 mensen echt gelukkig mogen worden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Melvin zegt op

   Beste Robert,

   Ik begrijp uw argwaan, of beter gezegd uw zorgen over mijn kennis van de Thaise cultuur en de vrouwen aldaar in het bijzonder. Ik deel deze wenkbrauw fronzen. Ik heb ook namelijk nauwelijks kennis van Thailand in vele opzichten. Daarom heb ik ook geen illusies. Ik praat met hen op een ‘vriendschappelijke’ manier. Ik stel veel vragen over hun cultuur, iets waar ze tot nu toe graag over vertellen. Maar ik moet ook eerlijk wezen. ik stoor me aan het hele feit dat wij (west-Europese mannen) maar zich moeten aanpassen aan hun cultuur. Ik ben dan maar een eenzame roepende in de woestijn, toch erger ik me daar groen en geel aan. Ook omdat dat niet enkel op dit onderwerp slaat, maar ook in algemenere zaken.

   Waarom moeten wij altijd de taal spreken van de persoon voor ons, ongeacht waar we ons bevinden. Is het omdat wij een vriendelijk volk zijn, die zich met alle liefde aanpast aan de ‘gast’ of omdat we als klein kikkerlandje ons in een hoek laten drukken. Een Fransman zal bijvoorbeeld het niet in zijn hoofd halen om Nederlands proberen te praten tegen ons. Andersom weer wel. Want wij weten altijd wel wat van hun taal.

   Dit geheel, dit principe slaat ook volledig op de cultuur die wij moeten kennen. Nogmaals, ik ben een eenzame roepende in de woestijn. Maar ik verdiep me graag in een cultuur. Niet omdat het nodig is, maar omdat ik nou eenmaal verzot ben op geschiedenis.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Robert zegt op

    Nou Melvin, ik geloof best wel dat je interesse hebt in geschiedenis en Thaise cultuur en da’s leuk en aardig, maar ik doelde meer op de praktische cultuur. Zoals het feit dat niet alles open en bloot besproken wordt zoals in Nederland. Als er niet over geld gesproken is betekent dat niet meteen dat dat niet belangrijk is. Zoals het je bewust zijn van de rijkdom en macht die jou vaak automatisch door een Thaise wordt toegekend, puur en alleen om het feit dat je een blanke bent. Zoals de veronderstelling dat als je rijk bent, en dat ben je want je bent blank, dat je dan ook geen probleem hebt om voor de familie van je geliefde te zorgen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar het lijkt me toch goed om kennis te hebben van en rekening te houden met dit soort zaken. Succes!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Olav zegt op

  Een heel herkenbaar verhaal van Melvin, ook ik werd bedolven onder de reacties van schone dames via dezelfde site.
  Heb er nooit veel mee gedaan omdat ik het niet vertrouwde, de dames in kwestie waren stuk voor stuk jong en te mooi om waar te zijn en opvallend maken ze allemaal gebruik van een vrij account op desbetreffende site. Inmiddels wel contact met een dame via die site maar die had zelf een betaald abbo en was daardoor in mijn ogen iemand die wel serieuze bedoelingen heeft. We chatten nu al geruime tijd via Skype met elkaar en tijdens mijn komende reis naar Thailand zullen we elkaar voor het eerst gaan ontmoeten. Is geen garantie dat dit de ware is maar het is dus wel degelijk mogelijk om via bovengenoemde site een serieus contact over te houden als je maar met beide beentjes op de grond blijft staan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Beste Melvin, ik heb 3 mei 2008 bevestiging gekregen dat mijn huwelijk na een relatie van 34 jaar is ontbonden. Alles via internet en post kunnen regelen. Maar in Nederland in contact komen met een leuke dame via internet, dat is een ander paar mouwen. Je reageert en krijgt steevast een antwoord in deze tekst “…..om het kaf van het koren scheiden, heb ik een account geopend bij……….” Bovendien zijn de Nederlandse dames veel te brutaal, zeker de huidige generatie dertigers. Inderdaad zijn Filippijnse dames die naar Nederland komen voor de helft na enkele jaren al gescheiden en genieten zij van de Nederlandse voorzieningen en het barre klimaat nemen ze er op de koop toe bij. Men denkt dan dat Thaise dames dezelfde instelling hebben. Thaise dames hebben het nota bene lekker bij 26 27 28 graden. 29 tot 42 is te warm en 11 tot 25 is te koud. Ik heb naar schatting 2096 interneturen nodig gehad om voor een Thaise te kiezen uit 1310 geinteresseerden uit heel veel landen. Belangrijk verschil is er tussen Nederland en Belgie. In Belgie zijn de Thaise dames als huwelijkspartner na een echtscheiding het meest geliefd, gevolgd door de Braziliaanse en de Filippijnse.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • ThailandGanger zegt op

   Kan het niet helemaal eens zijn met je. Mijn Thaise vriendin kan onderhand beter tegen de kou dan ik. Ze gaat toch maar op het fietsje door de kou naar haar werk. En ik zal je zeggen ze het is ook nog een stevige klim bergop om thuis te komen (voor Thaise begrippen). Als ze nu in Thailand is heeft ze het te warm en klaagt ze over de hoge temperatuur. Ze houdt van brood en kaas, eet spruiten en alles wat de Hollandse pot schaft. Het kan dus ook gewoon anders. Wat Melvin ook aangeeft: Je moet je aanpassen naar de regels en gebruiken van het land waar je bent. En ik ken er meer die dat perfect doen. Alleen ken ik er maar weinig die kaas eten en lekker vinden.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • maarten zegt op

    ik begrijp dat jij een th vriendin hebt en er mee in ned woont wat ik mij altijd af vraag is het voor zon meisje neit een enorme schok om hiet te komen

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. erik zegt op

  ik ken zelfs thaise vrouwen die mij vragen of ik drop voor ze wil meebrengen,haha

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. COR JANSEN zegt op

  Deaz site maakt gebruik van foto,s en vrouwen die ook gewoon op ,,tagget,, staan kam dezelde, foto,s tegen,ik denk dat deze vrouwen niet eens weten dat ze ook op deze site staan.

  gr cor jansen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • ThailandGanger zegt op

   Dat denk ik ook. Wist je dat niet?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Rudy zegt op

  ThaiLoveLinks.com is veruit de meest overzichtelijke en practische site. Indien je hier in Thailamd woont heb je meteeen tientallen uit je buurt. Veel hangt af hoe je jezelf voorstelt en als je meteen duidelijk vermeldt …NOT looking for money …can talk GOOD english…dan sluit je al meteen al diegenen uit waar je veel tijd en geld zult aan verliezen voor uiteindelijk veel ellende en ontgoocheling aan over te houden. Je zal niet de mooiste en jongste aan de lijn krijgen maar veelal eerlijkste die echt iets te delen hebben.Een voordeel als je hier woont dat je meteen een afspraak kan maken om te t praten bij een koffietje (wees niet zo dom met je geld uit tehalen voor dure maaltijden)en dan hangt het enkel af van je ervaring en gezond verstand om niet de “stupid falang” uit te hangen…je zal er waarschijnlijk heel wat ontmoeten die toch proberen maar je zal altijd gezellige tijden beleven en ook soms een ontgoocheling maar je zal ondertussen alles leren over de thaise trukkendoos…speel hun spel soms mee maar zie dat je de controle niet verliest en vergeet niet de thaise vrouwen worden graag uitzonderlijk emoptioneel verwend maar hou zelf het hoofd koel dat jij niet in de luren gelegd wordt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Harry zegt op

  Beste Melvin je bent nog jong en kunt nog veel leren. Ik adviseer het volgende: wanneer je in Thailand bent koop het boek ” Money number one” en wil je communiceren leer dan Thais je bent jong en kunt het dus nog vlot opnemen. Doe je dat niet dan kan na een jaar de communicatie vastlopen. Over RESPECT het volgende Ik ben van mening dat de buitenlander te weinig respect krijgt en het respect in Thailand heeft volgens mij alles met deThaise hiearchie te maken en is dus niet wederzijds maar gebaseerd op pikorde(sorry voor het woord). Verder is het goed om eens o.a.naar de internetsite Thailandguru.com te gaan met het onderwerp Thai girlfriends,ladies,women and prostitutes daar staat o.a. waarop een goede relatie de kans van slagen heeft: values, dezelfde interesses,openheid en eerlijkheid.Laat je niet ontmoedigen want ook ik ben er van overtuigd dat er correcte vrouwen zijn in Thailand maar het zal niet makkelijk zijn.
  Sukses

  Harry

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Steve zegt op

  laat melvin zijn eigen ervaringen opdoen. iedere situatie is weer anders. of denken wij verstand te hebben van ALLE thaise vrouwen??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Robert zegt op

   Nou Steve, als het op Thaise vrouwen aankomt zijn er natuurlijk wel een paar algemene gevarenzones te benoemen. (Voordat men reageert: nee, dat geldt niet voor iedere Thaise vrouw en natuurkijk niet voor die van jou, en ja, er zijn ook haaibaaien van Westerse vrouwen). Lijkt me niks mis mee om daar iemand met duidelijk geen of weinig Thailand ervaring op vriendelijke wijze op attent te maken. Volgens mij is deze website een grote bron van ervarings uitwisselingen, dus ook reacties op dit verhaal, positief of negatief, lijken me prima in het concept passen. Verder moet Melvin natuurlijk lekker doen wat hij wil.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. jan maassen van den brink zegt op

  ik leerde mijn vriendin kennen via thailove kennen dacht dat ze Engels kon geen woord.maar toch 4 weken samen ge weest met een duist woorden boek erg moeilijk en toch was het heel leuk .heb haar een cursus Hollands gestuurd ..en weet je ze doet haar best .alle sms je zijn in het Holland en nu hebben wij een redelijk contact.5soms 6 sms je en dat haalt ze uit de cursus . ik vind dat erg knap, alleen het praten door de telefoon is moeilijk .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Johnny zegt op

  OOK ik heb datings ervaringen, niet zo veel, maar toch. Ik reken de chatbox ook tot internet dating als jullie dat goed vinden.

  Mijn grootste fout was, dat ik dacht dat Thaise mensen hetzelfde over relaties dachten als wij westerlingen.

  De kontakten die ik dan ook daadwerkelijk gedate heb, waren allen erg leuk en leerzaam voor mij, immers ik wist geen bal van Thaise dames. ALLE dames hadden een goede job en hadden een of andere universitaire opleiding genoten. Vaak werd het daten verdeeld over een aantal dagen, want dan nemen ze je ergens mee naar toe. Letwel, geen sex dates!

  Ik ben uiteindelijk gevallen voor de oudste en mist knapste van de gedate dames, maar wel de leukste en gekste van allemaal. We zijn al een aantal jaartjes getrouwd nu en ik heb geen spijt. Ik grap nog weleens: ” poead hoea mia, mia mai fang “.

  Melvin, het kan dus wel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. martin zegt op

  hallo allemaal!ook ik heb me gewaagd aan lovelinks en ben het met vele eens dat je wel de controle moet bewaren ,ook denk ik dat het goed is als je hier woont(zelf 6jr hier) je kunt dan afspreken en het kaf van het koren scheiden. ik heb vele leuke dates gehad zonder te laten zien wie ik was ,tip spreek altijd eerste keer buiten de deur af en laat niet meteen je huis of auto zien ,ik woon inmiddels al twee jaar samen met varunee stond op lov l en heeft zeer goedbetaalde job in container sector ,zeurt nooit om geld spreekt vloeiend engels en mn dochter van 4 is helemaal weg van haar nieuwe mamma.ook haar familie werkt iedere dag dus geld sturen is er niet bij en ze ziet er nog heel leuk uit ook!.neem de tijd beste mensen !!!en die opmerking over de taal is helemaal waar als je redelijk thais spreekt gaat er een wereld open die voor velen gesloten blijft ook het respect voor jezelf dat je krijgt van familie etc is ongekend.en die paar euro voor love l die heb je zo terug verdient spaart vele bezoeken aan onzinnig heden en bad story”s.dus geloof in het goede van de thai succes martin (chonburi)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Ferdinant zegt op

  Ik kom al heel wat jaren in Thailand en dan niet alleen in de toeristische plaatsen zoals Bkk, Pattaya en Phuket, maar ook in het noorden. Ik heb daar 2½ jaar (midden tussen de Thaise bevolking) gewoond en gewerkt en heb daar ook mijn huidige (Thaise) vrouw ontmoet, die inmiddels tot Nederlandse is genaturaliseerd. De Thaise culture, waaronder de gewoonten en gebruiken zijn mij dan ook goed bekend en neem van mij aan die verschillen 360 graden van de onze.

  Melvin, wanneer je werkelijk een Thaise als vrouw wilt, dan adviseer ik je eerste een aantal keren naar Thailand op vakantie te gaan en niet op de eerste de beste te vallen. Een datingsite is weliswaar een manier om met een Thaise vrouw in contact te komen, maar wanneer het tot een ontmoeting komt, dan hang je daar ook gelijk aan vast en dat terwijl je nog niets van Thailand hebt gezien c.q. genoten en dat zou echt zonde zijn. Ik hoor je nu al zeggen, maar dat gebeurt mij niet …..nou, dat gebeurt dus wel. De echte Thailand kenners zullen dat ook kunnen bevestigen. Wanneer jij al enige tijd met een Thaise correspondeert, dan kun je er donder op zeggen, dat de hele familie daarin is gekend. Bij de ontmoeting zul je dan ook vrijwel zeker aan de familie worden voorgesteld. Met als gevolg, dat andere vrouwelijk schoon geen kans meer bij je maakt. De rijke farang, want zo zien ze jou wordt dan goed afgeschermd. Dat beeld wordt nog eens versterkt door de buitenlanders die daar de big spender uithangen, terwijl ze in eigen land vaak weinig tot niets te verteren hebben

  Ja, het is helaas waar dat er een zekere taboe sfeer rond Aziatische vrouwen hangt en dat in het bijzonder rond Thaise vrouwen. Het wordt niet hard op gezegd, maar men denkt dat elke Thaise per definitie als barhoer heeft gewerkt en dan te bedenken, dat er ruim 80 miljoen geregistreerde Thaise mensen in Thailand leven. Dat noem ik nou echt typische Nederlandse bekrompenheid. Dat drie van de vier gemende huwelijken met een Thaise na enkele jaren al strand, is met name te wijten aan het culture verschil, de korte tijd dat men elkaar kent en een onjuiste voorstelling van zaken. Het komt regelmatig voor, dat farangs na slechts enkele weken vakantie al met een Thaise gaan trouwen en dan ook nog vaak met de eerste de beste die ze tegenkomen. Het klinkt misschien banaal, maar het gebeurt echt. De Thaise die dan hier komt ondergaat bij dat soort lieden een complete cultuurschok en moet dan constateren dat de big spender een armoezaaier blijkt te zijn. Het zijn dan ook dat soort lieden die de Thaise vrouwen onrespectvol behandelen en als lustobject en huissloofje hier naar toe halen en hun een slechte naam bezorgen.

  Een Thaise die hier naar toe komt, komt in eerste instantie om een beter leven te krijgen en daar is mijns inziens niets mis mee. Ook is het zo, dat een Thaise zoals Robert dat al heeft verwoord, van je verwacht, dat je haar familie financieel zult ondersteunen. De verzorgingsstaat zoals wij die hier kennen, kent men in Azië niet. Men is daar dus veel op elkaar aangewezen en daar komt ook nog eens bij, dat de familiebanden daar veel hechter zijn dan hier.

  Thaise kijken niet naar materiaal, maar naar genegenheid en liefde. Beste Melvin, hierin sla je de plank toch echt compleet mis. Een Thai is inderdaad gevoelig, maar daarnaast zeer rationeel en dat laatste meer dan het eerste. No money, no love. Net zoals iedere Nederlandse vrouw, kijkt een Thai weldegelijk naar uiterlijk en niet anders dan de meeste Nederlandse vrouwen, vindt men geld toch even iets belangrijker. Het grote verschil is, dat een Thai voor de verwezenlijking daarvan bereidt is daarvoor meer offers te brengen en dat heeft deels weer met cultuur te maken.

  Mocht het zover komen, dat je naar Thailand afreist om haar te ontmoeten, kijk eerst de kat uit de boom en dat is zowaar geen eenvoudige taak. Doe je niet groter voor dan je bent, want dat schept alleen maar valse verwachtingen. Tot slot: wanneer het klikt, haal haar dan eerst voor 3 maanden naar Nederland en vraag daarna pas een MVV aan.

  Ik wens je veel succes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. Hansy zegt op

  Het verhaal komt me een beetje vreemd voor. Een (goede) Thaise vrouw zoekt nooit uit zichzelf contact met jou.

  Ik zit zelf op dateinasia.com, zoals de naam al zegt, vrouwen uit heel zo-azië. Mijn ervaring is dat alleen vrouwen, die jouw profiel bezoeken, nadat jij hun profiel hebt bezocht, de moeite waard kunnen zijn. Dat ze jouw profiel hebben bezocht, kan je (als enige) op je eigen profiel zien.

  Iedereen kan deze site uitproberen, de site is gratis, evenals het verzenden en ontvangen van mailberichten.
  Ik gebruik firefox in combinatie met Adblock plus en heb zodoende geen last van de reclame.

  Mijn ervaring is dat de Thaise vrouwen idd het slechtste de engelse taal machtig zijn.
  De beste ervaringen heb ik met Filippijnse vrouwen, die de engelse taal redelijk tot uitstekend machtig zijn.
  Voorts is de cultuurafstand bij phills veel kleiner. De meesten zijn RK.

  Bij heel veel vrouwen uit zo-azië ontbreekt heel vaak interesse in alles en bloedt correspondentie dood.
  Ook de golddiggers kom je tegen. Met wat geduld haal je ze er uit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. Johnny zegt op

  Nog even…. zeg nooit nooit. We kunnen slechts in het algemeen over mensen spreken en er blijft een duidelijk verschil in gestudeerd of niet. Zie het als de gravin en haar bediende. Anders dus, niet meer of minder.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hansy zegt op

   Dat eerste klopt als een bus. Ik probeerde alleen aan te geven, dat er bij mij dan al 3 bellen beginnen te rinkelen.

   Phills meisjes zijn over het algemeen behoorlijk opgeleid, meestal tot minimaal 16 jaar op school gezeten.
   Dit is echter geen garantie, dat ze ook wat spraakwater hebben. We moeten dit dan ook niet bekijken vanuit onze westerse visie.
   Er nu 2 ontmoet, die universiteit hebben. Hoewel niet te vergelijken met onze universiteit, merk je in de manier van schrijven, dat ze idd behoorlijk geschoold zijn. En toch in vrijwel niets geïnteresseerd.
   En in een groter leeftijdsverschil zijn de Thaise meisjes ook nauwelijks geïnteresseerd op de dating-sites. Dit is volgens mij iets van de bar-meisjes. Op dating-sites zijn de thai-dames stukken kieskeuriger.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
 15. yawg zegt op

  Juist dat RK-gedoe schrikt me ontzettend af bij de Filipina’s – looking for a God fearing man etc. plus dat ze als de vliegen op de stront op mij afkwamen zonder dat ik hun profielen had bezocht. Ze hebben het blijkbaar op heel lange mannen afgezien en ik ben 1,94 m.

  Daarom heb ik op een gegeven moment ook in mijn profiel opgenomen dat Filipina’s niet meer hoeven te solliciteren. Ook heb ik me sinds afgelopen januari – sinds toen stond voor mij vast dat ik naar Azië wil verhuizen – verdiept in berichten van mijn dating collega’s en het blijkt dus duidelijk dat een vrij hoog percentage van de Filipina’s alleen maar voor de naturalisatie gaan trouwen en zo gauw ze hun paspoort hebben, zich laten scheiden.

  Geen wonder als ik dagelijks mailtjes krijg van 18 tot 25-jarige meisjes, vaak bloedmooi – en ik ben 60! Dan moeten er wel meer dan 3 bellen gaan rinkelen …

  Ik ben meer onder de indruk van mijn Thailady die in het begin urenlang met een woordenboek bezig was tot ze een mailtje voor me klaar had. En nu na ruim 10 maanden verstaan we elkaar redelijk goed maar er ligt altijd haar dik woordenboek in de buurt. En het helpt ook als je een beetje theater kunt spelen, dan versta je elkaar vaak veel beter dan met woorden. En we hebben grote lol …

  Nu ben ik inmiddels zes weken blij met mijn Thaise en we komen dagelijks een stukje dichter bij elkaar. Neem vooral de tijd en hou je in – Thaise mensen houden van ingetogenheid, hard praten of met de handen zwaaien is uit den boze. Zelfs met je vingers knippen wordt als erg onbeleefd ervaren. En wee je likt je vingers af in het restaurant …

  Wat zijn de farangs toch varkens zeg!

  Succes en groeten, yawg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Robert zegt op

   Farangs varkens 😉 Bij mij op kantoor is het een populair tijdsverdrijf onder Thais om elkaars puisten uit te knijpen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Hansy zegt op

   [en het blijkt dus duidelijk dat een vrij hoog percentage van de Filipina’s alleen maar voor de naturalisatie gaan trouwen en zo gauw ze hun paspoort hebben, zich laten scheiden. ]

   Onder alle zo-Asiaten kom je de “golddiggers” tegen, zoals ik al schreef.
   Deze manier is dan nog wat netter dan wat vele Thai doen, je compleet uitzuigen……

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
 16. yawg zegt op

  Nog even een vraag: ik wil met mijn Thailady gaan trouwen maar niet per se hier in Thailand toch in NL. Voor het geval dat mij iets overkomt wil ik er zeker van zijn dat zij dan in het genot komt van een weduwen-pensioen. Ik wil dus niet in NL met haar samenwonen toch naar Thailand verhuizen binnen enkele jaren.

  Kan ik ze met een toeristen-visum naar NL laten komen en we trouwen gewoon? Of zijn er toch inmiddels wat addertjes onder het gras? B.v. door het feit dat ik een IOAW uitkering heb? Alvast bedankt voor jullie info en tip’s.

  yawg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • ThailandGanger zegt op

   Vraag even bij je pensioenmaatschappij na wat zij accepteren als bewijs van trouwen. Voorzover ik weet moet je in Nederland wonen om voor de wet te trouwen, immers er is een inschrijving en uitreksel van de gemeente nodig. Voor je pensioen heb je niet meer nodig dan een samenlevingsovereenkomst. Nu weet ik niet of die ook stelt dat je in Nederland woont. Het lijkt me wel. Ik zou even een notaris en je pensioenfonds in Nederland raadplegen.

   Voor wat betreft de AOW kun je het sowieso vergeten aangezien zij geen aow rechten heeft opgebouwd omdat ze niet in Nederland heeft gewoond en jij de jouwe niet kunt overdragen.

   Overigens weet je wel heel zeker dat je je leven nog veilig bent als je die handtekening hebt gezet? :-) :-)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
  • ThailandGanger zegt op

   ps. sorry dat ik het vraag, maar is dat niet een beetje snel na 6 weken samen en 10 maanden bellen en/of schrijven?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
  • Hansy zegt op

   Even naar http://www.buitenlandsepartner.nl.
   Daar hebben ze antwoord op al je vragen, en kom je er helaas ook achter hoe moeilijk het is een partner naar NL te halen, in sommige gevallen zelfs een onmogelijkheid voor 3 maanden met toeristenvisa.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • ThailandGanger zegt op

    Kan dat ook al geweigerd worden? Pfffff iemand moet toch gewoon op vakantie kunnen komen?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Hansy zegt op

     Bij bosjes worden ze geweigerd.
     Reden: vestigingsgevaar.

     Ze kunnen hier rustig op vakantie komen, alleen, welke Thai betaalt dat uit eigen zak?
     En dan begint het gedonder.

     Meest gunstig is , als ze een kind(eren) heeft.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 17. yawg zegt op

  Nee hoor, op een gegeven moment weet je wel hoe laat het is 😉

  Bovendien vlieg ik a.s. februari weer voor 9 maanden naar NL, dan heb ik alle tijd om e.e.a. nog een keer goed te bekijken, op een afstand …

  Groetjes, yawg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. sander zegt op

  ik heb zelf ook een thaise op thailovelink ontmoet en we praten nu al 6 maanden met elkaar.
  Ik ben zelf van plan om in ocktober daar heen te gaan en haar te ontmoeten.
  Ze kan goed engels en we praten elke dag een paar uur met elkaar soms wel 8 uur op een dag.

  Maar goed als je zo al die verhalen leest denk je ik kan beter nooit met een thaise wat beginnen.
  Bijna alle berichten zijn negatiev net of de nederlandse vrouwen zo lekker zijn,ondertussen dat jij aan het werk bent ligt ze bijvoorbeeld met de buurman in bed.
  En ze willen alles hebben en ze zijn nooit tevereden en willen alleen maar meer hebben.

  En het ligt ook grotendeels aan jezelf je moet niet denken als je een thaise naar nederland haalt dat ze je dankbaar moet zijn omdat jij haar uit haar slechte leven bijvoorbeeld hebt gehaald.

  De meeste thaise zijn gewoon blij met wat ze hebben in thailand en de meeste houden ook geen eens van nederland en verlangen allemaal terug naar thailand omdat het daar gewoon beter is als hier.
  En ze ook gewoon heel anders met elkaar omgaan en vooral met hun families hebben ze ook veel betere banden met elkaar.
  Ik zelf vindt nederland ook een kutland en ben ook niet van plan om hier lang te blijven want over 10 jaar is het mischien geen nederland meer.
  Laatst las ik een bericht op het nieuws dat er gemiddeld 300 nederlanders emigreren per dag naar het buitenland nou dat zegt al genoeg vindt ik.

  ps: Heb je een leuke thaise ontmoet en wilt ze ook echt 100% voor jou gaan en zelf weet je dat wel het beste of dat zo is.
  Dan zou ik zeggen ga er voor en veel geluk met haar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
 19. Richard zegt op

  een nederlandse vrouw:

  na 10 jaar ik hou van jou
  na 20 jaar ik hou van jou
  na 30 jaar

  ik hou alles van jou….

  succes Richard

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 20. pratana zegt op

  Ik wil hier effe reageren als dat nog kan, ik ga al sinds 1997 naar Thailand en ben getrouwd al 10 jaar mooi zo maar nu komt het: ik ga scheiden en dat omdat de liefde weg is, wel verlies ik alles wat ik reeds had maar mijn dochter heeft de dubbele nationaliteit en zij heeft dus recht op ons huisje en de 30rai als er iets overkomt aan mijn ex!
  Nu ben ik terug al op zoek via datesite iets dat ik vroeger nooit zou gedaan hebben, wel heb ik de overvloed van vrouwen MAAR heb ervaring en spreek thai genoeg om ze te paaien of te laten ophoepelen als ik dat zo mag uitdrukken hier. Net 45 geworden, en nooit zou ik ergens anders mijn pensioen willen doorbrengen binnen 15 jaar dan in Thailand want ik hou ook van dat land en de mensen daar!
  Het leven is te kort om alleen te zijn zo zie ik het en mijn ex had me al laten verstaan dat ik een mi-noi mocht nemen wat ik uit respect voor haar nooit heb gedaan, nu nadat het voorbij is tussen ons zoek ik pas een ander.
  Moraal geen, respekt voor ieder thai, europese en andere volg je inpulses en carpe diem!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Arthur zegt op

   Nou sorry Pratana.. Maar als jou vrouw echt uit zichzelf heeft gezegd dat jij wel een ‘mia noi’ mocht nemen, dan weet ik heel zeker dat ze al op dat moment geen moer meer om jullie relatie gegeven heeft…
   Ik ben ook 45 jaar heb inmiddels met 3 Thaise vrouwen samengewoond (met elk ruim 5 jaar), en ook ik spreek goed Thais.
   En als je redelijk bekend bent met de Thaise manieren van leven, dan weet je ook dat Thaise vrouwen, ALS ze van hun echtgenoot houden, STRONTjaloers zijn.
   Met regelmaat komt ‘t zelfs voor dat een jaloerse Thaise haar echtgenoot heeft vermoord of verminkt (zijn jongeheer afgesneden) omdat hij vreemdging.

   Van ‘acceptatie’ van een mia noi (bijvrouw) door een echtgenote is meestal alleen sprake bij de rijkere klasse, waarbij de vrouw beseft dat ze dit maar moet accepteren als ze haar rijke luxe verzorgde leventje intact wil houden…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. Bernard Vandenberhe zegt op

  Ik ben ook via een thailovelinks in kontakt gekomen met mijn, ondertussen,Thaise vrouw.
  Een raad: je moet niet proberen van haar een westerse te maken en zij moet niet proberen om van jou een Thai te maken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter